Lehtikaalikeitto ja kurpitsapikkelsiä

30 minuuttia
301 kcal

Samettinen matala-asteista tulehdusta hillitsevä keitto. Soseuta suoraan kattilassa, niin et joudu kaatelemaan kuumaa keittoa astiasta toiseen.

Lehtikaalikeitto

LEHTIKAALIKEITTO Tummanvihreitä kasviksia tulee syötyä liian vähän, mutta lehtikaalikeitto korjaa hyvin vajetta.

© wichmann+bendtsen

Lehtikaalikeitto ja kurpitsapikkelsiä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 1 purjoa
  • 1 kynsi valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 perunaa
  • ½ l kasvislientä
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 dl kasvimaitoa, esim. kaurajuomaa
  • ¼ rkl omenasiiderietikkaa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Pikkelöity kurpitsa

  • 125 g kurpitsaa, esim. hokkaidokurpitsaa
  • ¼ dl omenasiiderietikkaa
  • ¼ dl vettä
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ Muutama maustepippuri
  • ½ tl vaaleaa hunajaa

Annosten päälle

  • 2 rkl kurpitsapikkelsiä
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • ¼ granaattiomenan siemeniä

Valmistus

  • Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo, murskaa valkosipuli ja kuullota öljyssä pari minuuttia.
  • Lisää perunalohkot ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Lisää suikaloitu lehtikaali ja keitä vielä pari minuuttia.
  • Soseuta keitto, lisää kasvimaito, omenasiiderietikka, suolaa ja pippuria. Anna hautua hiljalleen sillä aikaa, kun valmista kurpitsapikkelsin.
  • Kurpitsapikkelsi: Viipaloi kuorittu kurpitsa ohuiksi viipaleiksi kattilaan. Lisää etikka, vesi, suola, pippuri ja hunaja. Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia. Kaada puhtaaseen tölkkiin.
  • Koristele annokset kurpitsalla ja kurpitsan- ja granaattiomenan siemenillä.

VINKKI Kurpitsapikkelsiä kannattaa saman tien tehdä isompi annos. Perinteinen, mutta modernisti toteutettu kurpitsasäilyke maistuu monen ruoan lisäkkeenä.

VINKKI Pakastettua lehtikaalia tarvitsee keittoon vähemmän, koska siitä on lehtiruodit jo poistettu.

Kunto Plus 17/2023