Kesäkurpitsapastaa ja mausteista broileria

35 minuuttia
503 kcal

Mausteista broileria ja mietoa kesäkurpitsaa. Toisiaan täydentävä makujen liitto.

Ainekset

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Pasta

  • 1 kesäkurpitsa

Salaatti

  • 4 retiisiä
  • ¼ granaattiomenan siemenet
  • 200 g romanesco- tai kukkakaalia
  • 200 g herneitä

Mausteinen broileri

  • 250 g broilerin rintaa
  • 50 g mantelirouhetta
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ½ tl cayennenpippuria
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ tl merisuolaa
  • ¼ tl mustapippuria myllystä
  • 1 vatkattu muna

Persiljapesto

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ pientä avokadoa
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • ½ tl merisuolaa
  • ¼ dl vettä

Valmistus

  • Sekoita mantelit, chili, cayennenpippuri, valkosipuli, suola ja pippuri tehosekoittimessa karkeaksi soseeksi.
  • Paloittele broilerinfile ja kierittele palat ensin kananmunassa, sitten mantelisoseessa.
  • Levitä palat leivinpaperille uunipellin päälle ja paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa 15 - 20 min.
  • Laita peston ainekset tehosekoittimeen ja anna sekoittimen käydä 30 - 90 sekuntia siitä riippuen kuinka karkeaa tai hienojakoista pestoa haluat.
  • Suikaloi kesäkurpitsa pastaa muistuttaviksi suikaleiksi, kuorimaveitsellä tai pastakoneella.
  • Pilko salaatin vihannekset haluamasi kokoisiksi.
  • Asettele kaikki yhdessä tarjolle.