Broileri-pastasalaatti ja punainen pesto

30 minuuttia
666 kcal

Uusi suosikkireseptimme: täyttävä, runsaskuituinen ja -proteiininen pastasalaatti. Hieman vähemmän pastaa annosta kohti – mutta mausta ei ole tingitty.

broileri-pastasalaatti ja punainen pesto

PASTASALAATTI – Sopii pääruuaksi, grilliruoan lisukkeeksi, nyyttikesteille, lounasevääksi ja piknikille.

© wichmann+bendtsen

Broileri-pastasalaatti ja punainen pesto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 125 g täysjyväpastaa
  • 200 g broilerin rintafileitä
  • ½ rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • Mausteita, esim. merisuolaa, valkosipulijauhetta ja chiliä
  • 200 g kaalia
  • 1 porkkanaa
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä

Punainen pesto

  • 87 g grillattuja punaisia paprikoita (säilyke)
  • 50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ½ kourallista kourallinen tuoretta basilikaa
  • 1½ rkl pinjansiemeniä
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • ½ kynsi valkosipulin kynsi
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • ¼ dl vettä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria, vasta rouhittua

Annoksiin

  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • ¼ nippu puoli nippua tuoretta basilikaa
  • Vastajauhettua pippuria

Valmistus

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä.
  • Paista kana öljyssä mausteiden kanssa. Aseta liha sivuun.
  • Sekoita kaikki peston ainekset tasaiseksi suuressa kulhossa.
  • Sekoita pesto pastaan ja lisää hienonnettu kaali, raastettu porkkana, hienonnettu basilika ja kurpitsansiemenet.
  • Viipaloi broileri ja tarjoile pastan kanssa. Koristele karkeasti raastetulla parmesaanilla, hienonnetulla basilikalla ja vastajauhetulla pippurilla.

VINKKI Ruoka valmistuu vieläkin nopeammin, jos käytät valmis-pestoa. Varmista, että se on tehty oliiviöljyyn.

VINKKI Kesällä pastasalaattiin sopivat myös tuoreet, auringon kypsyttämät tomaatit.