Uuniperuna broileritäytteellä ja coleslaw

70 minuuttia
390 kcal

Rapeita päältä – pehmeitä sisältä. Herkulliset uunibataatit broileritäytteellä ovat juuri sellaisia kuin pitääkin!

Uunibataatti ja coleslaw

UUNIBATAATTI Tällä ohjeella onnistut keittiössä

© wichmann+bendtsen

Uunibataatti broileritäytteellä ja coleslaw

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Coleslaw'n kasvikset

  • 125 g kaalia, esimerkiksi valkokaalia, punakaalia tai lehtikaalia
  • 1 porkkanaa

Kastike

  • ½ kynsi valkosipulinkynsi
  • ¾ dl paksua jogurttia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl omenasiiderietikkaa
  • ½ rkl vaaleaa hunajaa
  • ¼ tl merisuolaa
  • Mustapippuria

Uunibataatit ja broileritäyte

  • 2 pientä, samankokoista bataattia
  • 1 broilerin rintafilettä
  • ¾ dl barbecuekastiketta
  • 2 rkl kevytranskankermaa
  • ½ kevätsipuli

Valmistus

  • Murskaa valkosipuli ja sekoita kastike.
  • Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Sekoita kastike joukkoon. Anna coleslaw ́n tekeytyä 1 tunti jääkaapissa.
  • Pistele bataatit haarukalla.
  • Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla tai puristamalla patakintaalla.
  • Keitä broilerit kypsiksi, paloittele ja sekoita joukkoon barbecuekastike.
  • Tee ristikkäisviillot bataatteihin, purista auki ja lisää täyte. Viimeistele annokset ranskankermalla ja kevätsipulilla. Tarjoa lisäksi coleslaw ́ta.

VINKKI Jos aika antaa myöten, osta luullista broileria, pyöräytä palat barbecuekastikkeessa ja pane uuniin 115 asteeseen kolmeksi tunniksi. Lihasta tulee niin mureaa, että se irtoaa luista haarukalla.

VINKKI Yli jääneestä bataatista, kvinoasta, kasviksista, yrteistä ja manteleista syntyy värikäs ja maukas kulho.