Uuniperuna feta-kvinoatäytteellä ja välimerellistä salaattia

65 minuuttia
640 gram

Uuniperunoiden kypsyminen vie aikaa. Mutta hyvää kannattaa odottaa.

Välimerellistä salaattia ja uuniperuna kvinoatäytteellä.

VÄLIMERELLISIÄ MAKUJA Yli jäänyt peruna tai bataatti maistuu seuraavana päivänä aiolin ja yrttien kanssa.

© wichmann+bendtsen

Uuniperuna, tsatsikia ja välimerellistä salaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 jauhoista perunaa
  • ½ dl kvinoaa
  • ½ punasipuli
  • 25 g fetaa
  • ½ lehtipersiljaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Tsatsiki

  • ½ kurkku
  • ½ dl paksua jogurttia
  • ¾ kynsi valkosipulinkynttä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Salaatti

  • 125 g tomaattia
  • ½ kurkku
  • ½ punasipuli
  • ½ paprika
  • ½ tlk kikherneitä
  • 50 g fetaa
  • 37 g oliiveja

Dressing

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ rkl punaviinietikkaa
  • ½ rkl sitruunamehua
  • ½ tl dijoninsinappia
  • ½ tl vaaleaa hunajaa
  • ¼ tl oreganoa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Pistele perunat haarukalla.
  • Kypsennä perunoita 200 asteessa noin tunti. Tarkista kypsyys pistämällä.
  • Raasta kurkku, valuta raaste ja painele loppu vesi pois talouspaperilla. Sekoita tsatsiki ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon silputtu punasipuli, murustettu feta, persiljasilppu, oliiviöljy, sitruunamehu ja suolaa ja pippuria.
  • Kuutioi salaatin tomaatti, kurkku ja paprika. Silppua sipuli. Sekoita joukkoon valutetut ja huuhdellut kikherneet. Tee kastike ja sekoita se salaattiin.
  • Tee salaattipeti lautasille. Leikkaa bataatit 4–5 paksuksi viipaleeksi ja levitä salaatin päälle. Ripottele kvinoatäyte perunoille. Viimeistele annokset tsatsikilla, fetamuruilla, oliiveilla, persiljalla ja sitruunamehulla.