Uuniperuna meksikolaisella twistillä

70 minuuttia
504 kcal

Ateria, jossa maku ja terveellisyys yhdistyvät ja jossa on paljon proteiinia, terveellistä rasvaa ja kylläiseksi tekevää kuitua.

Uuniperuna

UUNIPERUNA Uuniperuna käy myös tacokuoresta.

© wichmann+bendtsen

Uuniperuna meksikolaisella twistillä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 jauhoista perunaa
  • ½ tlk mustia papuja
  • 1½ dl salsakastiketta
  • ½ tlk maissia
  • ½ kevätsipuli
  • 1 rkl jalapenohilloketta tai 1 chilipalko
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl kevytranskankermaa
  • 1 avokadoa
  • ½ ruukkua korianteria
  • ½ limetin mehu

Mangosalsa

  • ½ mango
  • 125 g kirsikkatomaatteja
  • ½ paprikaa
  • ½ ruukkua korianteria
  • ½ punasipuli
  • 1 rkl jalapenohilloketta tai 1 chilipalko
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ limetin mehu
  • Merisuolaa

Valmistus

  • Pistele perunat haarukalla ja kypsennä niitä 200 asteessa noin tunti.
  • Valuta ja huuhtele pavut, valuta maissit ja silppua kevätsipuli tai chili.
  • Kuumenna pavut, salsa, maissi, sipuli ja jalapenohilloke tai chilisilppu kattilassa kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta.
  • Kuutioi mango, tomaatit ja paprika. Silppua korianteri, punasipuli ja chili – tai käytä jalapenohilloketta. Sekoita salsa ja anna maustua 10–15 min.
  • Viillä ristiviillot perunoihin, purista ne auki, täytä paputäytteellä ja jaa loppu täyte lautasille. Viimeistele annokset avokadonpuolikkaalla, mangosalsalla, ranskankermalla, korianterilla ja limetti- mehulla.

VINKKI Kuivaa perunat pesun jälkeen huolellisesti talouspaperilla sillä märästä kuoresta ei tule rapeaa.

VINKKI Kokeile perunoiden kypsyys tikulla. Perunat ovat kypsiä silloin kun tikku uppoaa niihin ilman vastusta.