Täytetyt perunakupit ja parsakaali-pekoni-karpalosalaatti

70 minuuttia
484 kcal

Muistatko 80-luvun ranskankermalla ja pekonilla täytetyt uuniperunat? Klassikko on palannut – terveellisempänä vain.

Täytetyt perunakupit ja pekonia

TÄYTETYT PERUNAKUPIT JA PEKONIA Käytä uuniperunoihin jauhoisia perunoita. Lajikkeista tutuin on Rosamunda.

© wichmann+bendtsen

Täytetyt perunakupit ja parsakaali-pekoni-karpalosalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 jauhoista perunaa, esimerkiksi Rosamundaa
  • ½ parsakaali
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ dl paksua jogurttia
  • ½ dl maitoa
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • ½ ruohosipulia
  • 25 g cheddar-raastetta
  • ½ punasipuli
  • 150 g kalkkunapekonia
  • 15 g kuivattuja karpaloita
  • ¾ dl paksua jogurttia
  • ¾ rkl balsamicoa
  • ¾ rkl vaaleaa hunajaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Puolita perunat ja kypsennä puolikkaita 200 asteessa noin 45 minuuttia.
  • Paloittele parsakaali, kiehauta, kaada vesi pois ja valuta.
  • Paista pekoni rapeaksi ja murustele jäähtyneenä.
  • Koverra perunoista sisus pois lusikalla varovasti kuorta rikkomatta.
  • Muussaa perunoiden sisus haarukalla, lisää öljy, jogurtti, maito, mausteet, 4 rkl ruohosipulisilppua ja puolet juustosta.
  • Sekoita 1⁄4 parsakaalista perunatäytteeseen. Täytä perunakupit ja ripottele loppu juustoraaste päälle. Pane perunat uuniin vielä 15 minuutiksi.
  • Silppua punasipuli ja sekoita joukkoon loppu parsakaali, puolet pekonista ja karpalot.
  • Sekoita kastike jogurtista, balsamicosta, hunajasta, suolasta ja pippurista ja sekoita salaattiin.
  • Koristele perunanpuolikkaat pekonilla ja ruohosipulisilpulla ja tarjoa lisäksi salaattia.

VINKKI Sipaise perunoiden kuoret öljyllä ennen paistamista, jotta pinnasta tulee rapea.