Kaura-banaaniletut ja mustikkaista nice creamia

30 minuuttia
354 kcal

Kauraletut banaaneista tehdyn nice creamin kanssa sopivat täydellisesti kesäiltaan terassille. Ja ne on myös helppo tehdä!

Kaura-banaaniletut ja mustikkaista nice creamia

KAURA-BANAANILETUT - Letut saavat kaurasta kuitua ja makua.

© wichmann+bendtsen

Kaura-banaaniletut ja mustikkaista nice creamia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 ANNOSTA

  • 1 (yli)kypsää banaania
  • 2 munaa
  • 1½ dl kaurahiutaleita
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl leivinjauhetta

Nice cream

  • 2 (yli)kypsää jäistä banaania
  • ½ dl pakastemustikoita
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ sitruunan kuori ja mehu

Koristeeksi

  • 62 g marjoja, esim. mustikoita ja karhunvadelmia

Valmistus

  • Muussaa lettutaikinan banaanit haarukalla, lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä 5–10 minuuttia.
  • Kuumenna pinnoitettu lettupannu ja lusikoi koloihin noin 3 rkl taikinaa. Paista pari minuuttia, kunnes taikina kuplii, käännä ja paista toista puolta noin 1 minuutti.
  • Soseuta jäiset banaanipalat, jäiset mustikat ja vaniljajauhe tehosekoittimessa kuohkeaksi massaksi. Mausta noin 1 ruokalusikallisella sitruunamehua ja sitruunankuorella.
  • Tarjoa letut heti ettei nice cream ehdi sulaa. Lisää annoksiin marjoja.

VINKKI: Nice cream tehdään ylikypsistä, pakastetuista banaaneista ilman lisättyä sokeria ja eläinkunnan tuotteita. Lisää banaanin joukkoon omat suosikkimakusi!