Ketoleipä
Ketoleipä on siemenleipää

Ketoleipä sopii vähähiilihydraattiseen ketodieettiin.

Ketoleipä

Ketoleipä syntyy ilman jauhoja siemenistä ja sopii ketodieettiin ja muihin vähähiilihydraattisiin ruokavalioihin.

torstai 27. helmikuuta 2020 teksti M. Kristensen

Voiko ketoleipää pakastaa?

Ketoleipä sopii pakastettavaksi. Voit pakastaa koko ketoleipälimpun tai viipaloida ketoleipäpalat valmiiksi ja pakastaa ketoleivän joko pienemmissä erissä tai kokonaisen ketoleipälimpun viipaleina yhdessä pussissa niin, että laitat leivinpaperipalat viipaleiden väliin estämään ketoleipäpalojen tarttumisen toisiinsa. Kun ketoleipäpalat ovat erillään toisistaan, pakkasesta on helppo ottaa kerralla pari viipaletta ketoleipää esim. paahtimeen.

Kuinka kauan ketoleipä säilyy?

Ketoleipä säilyy hyvänä huoneenlämmössä ilmatiiviissä pakkauksessa 5–7 päivää. Jääkaapissa ketoleipä säilyy muutaman päivän pidempään. 

Ketoleipää ilman jauhoja

1 vuokaleipä – noin 25 viipaletta.

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 70 minuuttia

Aika yhteensä: 90 minuuttia

AINEKSET

150 g manteleita

100 g seesaminsiemeniä

100 g pellavansiemeniä

100 g auringonkukansiemeniä

150 g kurpitsansiemeniä

1 dl rypsiöljyä

2 tl merisuolaa

5 pientä munaa

Ketoleipä, valmistus

  • Jauha mantelit (esimerkiksi tehosekoittimella).
  • Sekoita jauhetut mantelit ja siemenet kulhossa.
  • Sekoita joukkoon vatkatut munat, suola ja öljy.
  • Paista tarttumattomassa vuoassa 160-asteisessa uunissa, noin 70 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa kunnolla.
  • Kumoa ketoleipä vuoasta ja kääri se liinaan ja pane ketoleipä muovipussiin. Säilytä mieluiten jääkaapissa.

1 viipale

Energiaa: 152 kcal

Proteiinia: 5,9 g

Rasvaa: 14,5 g

Hiilihydraattia: 3,4 g

Kuitua: 1,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee