Voiko ketoleipää pakastaa?
Ketoleipä sopii pakastettavaksi. Voit pakastaa koko ketoleipälimpun tai viipaloida ketoleipäpalat valmiiksi ja pakastaa ketoleivän joko pienemmissä erissä tai kokonaisen ketoleipälimpun viipaleina yhdessä pussissa niin, että laitat leivinpaperipalat viipaleiden väliin estämään ketoleipäpalojen tarttumisen toisiinsa. Kun ketoleipäpalat ovat erillään toisistaan, pakkasesta on helppo ottaa kerralla pari viipaletta ketoleipää esim. paahtimeen.
Kuinka kauan ketoleipä säilyy?
Ketoleipä säilyy hyvänä huoneenlämmössä ilmatiiviissä pakkauksessa 5–7 päivää. Jääkaapissa ketoleipä säilyy muutaman päivän pidempään.
Ketoleipää ilman jauhoja
1 vuokaleipä – noin 25 viipaletta.
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Valmistusaika: 70 minuuttia
Aika yhteensä: 90 minuuttia
150 g manteleita
100 g seesaminsiemeniä
100 g pellavansiemeniä
100 g auringonkukansiemeniä
150 g kurpitsansiemeniä
1 dl rypsiöljyä
2 tl merisuolaa
5 pientä munaa
Ketoleipä, valmistus
- Jauha mantelit (esimerkiksi tehosekoittimella).
- Sekoita jauhetut mantelit ja siemenet kulhossa.
- Sekoita joukkoon vatkatut munat, suola ja öljy.
- Paista tarttumattomassa vuoassa 160-asteisessa uunissa, noin 70 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa kunnolla.
- Kumoa ketoleipä vuoasta ja kääri se liinaan ja pane ketoleipä muovipussiin. Säilytä mieluiten jääkaapissa.
1 viipale
Energiaa: 152 kcal
Proteiinia: 5,9 g
Rasvaa: 14,5 g
Hiilihydraattia: 3,4 g
Kuitua: 1,8 g