Ketoleipä

90 minuuttia
152 kcal

Ketoleipä syntyy ilman jauhoja siemenistä ja sopii ketodieettiin ja muihin vähähiilihydraattisiin ruokavalioihin.

Ketoleipä

KETOLEIPÄ ON SIEMENLEIPÄÄ Ketoleipä sopii vähähiilihydraattiseen ketodieettiin.

Voiko ketoleipää pakastaa?

Ketoleipä sopii pakastettavaksi. Voit pakastaa koko ketoleipälimpun tai viipaloida ketoleipäpalat valmiiksi ja pakastaa ketoleivän joko pienemmissä erissä tai kokonaisen ketoleipälimpun viipaleina yhdessä pussissa niin, että laitat leivinpaperipalat viipaleiden väliin estämään ketoleipäpalojen tarttumisen toisiinsa. Kun ketoleipäpalat ovat erillään toisistaan, pakkasesta on helppo ottaa kerralla pari viipaletta ketoleipää esim. paahtimeen.

LUE MYÖS: 11 kevyttä ja herkullista ketoruokavalioon sopivaa reseptiä

Kuinka kauan ketoleipä säilyy?

Ketoleipä säilyy hyvänä huoneenlämmössä ilmatiiviissä pakkauksessa 5–7 päivää. Jääkaapissa ketoleipä säilyy muutaman päivän pidempään.

Ketoleipää ilman jauhoja

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 vuokaleipä – noin 25 viipaletta.

  • 300 g manteleita
  • 200 g seesaminsiemeniä
  • 200 g pellavansiemeniä
  • 200 g auringonkukansiemeniä
  • 300 g kurpitsansiemeniä
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 4 tl merisuolaa
  • 10 pientä munaa

Ketoleipä, valmistus

  • Jauha mantelit (esimerkiksi tehosekoittimella).
  • Sekoita jauhetut mantelit ja siemenet kulhossa.
  • Sekoita joukkoon vatkatut munat, suola ja öljy.
  • Paista tarttumattomassa vuoassa 160-asteisessa uunissa, noin 70 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa kunnolla.
  • Kumoa ketoleipä vuoasta ja kääri se liinaan ja pane ketoleipä muovipussiin. Säilytä mieluiten jääkaapissa.