Kuva: M. Szabo

Juustoa tomaattien ja itsetehdyn siemennäkkileivän kanssa

Kaipaatko ideoita välipaloihin, jotka sopivat tulehdusta hillitsevään ruokavalioon? Siemennäkkäri on oiva herkkuvälipala.

tiistai 14. elokuuta 2018 teksti A. Larsen

Juustoa tomaattien ja itsetehdyn siemennäkkileivän kanssa

1 annos

50 g vähärasvaista juustoa 
5 luumutomaattia 
35 g näkkileipää


Näkkileipä

1 dl pellavansiemeniä 
1 dl seesaminsiemeniä 
1 dl kurpitsansiemeniä 
1½ dl kaurahiutaleita 
4½ dl täysjyvävehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
3 tl merisuolaa 
2 dl vettä 
1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä 
2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • Sekoita siemenet, hiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja molemmat öljyt. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat ohueksi rypsiöljyllä voideltujen leivinpaperien välissä. 
  • Poista päällimmäinen paperi ja paista kahta suurta näkkileipää noin 20 minuuttia 180 °C:ssa. Jäähdytä leivät ritilän päällä ja murra paloiksi. Aseta tarjolle juusto, tomaatit ja näkkileipä. 
Ravintosisältö:
Energiaa 293 kcal - Proteiinia 19 g - Rasvaa 14,9 g - Hiilihydraatteja 23,8 g - Kuitua 5,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee