Itse tehtyä siemennäkkileipää
Itse tehtyä siemennäkkileipää


© M. Szabo

Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa

Kaipaatko ideoita herkulliseen, terveelliseen ja rapeaan välipalaa? Kokeile sitten siemennäkkäriä! Se on todella helppo valmistaa itse.

tiistai 14. elokuuta 2018 teksti A. Larsen

Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Työaika: 10 minuuttia

Uunissa: 20 minuuttia

Yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 dl pellavansiemeniä

1 dl seesaminsiemeniä

1 dl kurpitsansiemeniä

1½ dl kaurahiutaleita

4½ dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 tl merisuolaa

2 dl vettä

1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Sekoita siemenet, hiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja molemmat öljyt. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat ohueksi rypsiöljyllä voideltujen leivinpaperien välissä.
  • Poista päällimmäinen paperi ja paista kahta suurta näkkileipää noin 20 minuuttia 180 °C:ssa. Jäähdytä leivät ritilän päällä ja murra paloiksi. Aseta tarjolle juusto, tomaatit ja näkkileipä.

Ravintosisältö /100 g:

Energiaa: 540,8 kcal

Proteiinia: 19,36 g

Rasvaa: 35,27 g

Hiilihydraattia: 36,8 g

Kuitua: 10,36 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee