Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa

30 minuuttia
540,8 kcal

Kaipaatko ideoita herkulliseen, terveelliseen ja rapeaan välipalaa? Kokeile sitten siemennäkkäriä! Se on todella helppo valmistaa itse.

Itse tehtyä siemennäkkileipää

Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 2 dl pellavansiemeniä
  • 2 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 8 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 6 tl merisuolaa
  • 4 dl vettä
  • 2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 4 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Sekoita siemenet, hiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää vesi ja molemmat öljyt. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat ohueksi rypsiöljyllä voideltujen leivinpaperien välissä.
  • Poista päällimmäinen paperi ja paista kahta suurta näkkileipää noin 20 minuuttia 180 °C:ssa. Jäähdytä leivät ritilän päällä ja murra paloiksi. Aseta tarjolle juusto, tomaatit ja näkkileipä.