Siemennäkkäri

35 minuuttia
79 kcal

Herkullinen ja rapea siemennäkkäri sopii välipalaksi tai vaikka keiton kaveriksi. Siemennäkkäri sisältää runsaasti kuitua, joka pitää olon pitkään kylläisenä.

Siemennäkkileipää lautasella

Siemennäkkäri

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 13 g täysjyvävehnäjauhoa
  • 6½ g auringonkukansiemeniä
  • 6½ g pellavansiemeniä
  • 4 g seesaminsiemeniä
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • ¼ tl merisuolaa
  • ¼ dl vettä
  • ¼ rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

Valmistus

  • Sekoita ainekset kulhossa.
  • Levitä seos lusikalla neliön muotoon leivinpaperille.
  • Pane toinen oliiviöljyllä sipaistu paperi päälle ja painele näkkäriseos kaulimella niin ohueksi, että se on noin 2∕3 uunipellin koosta.
  • Ota paperi päältä pois ja ruuduta näkkäri 15 ruutuun taikinapyörällä tai veitsellä.
  • Kypsennä 175 asteessa 18 minuuttia. Anna jäähtyä ja taittele paloiksi.

VINKKI! Raasta joukkoon vähän punajuurta tai porkkanaa, niin saat näkkäriin hienon värin.