Jauhoton pellavansiemennäkkileipä sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Pellavansiemennäkkileipä

Jauhotonta näkkileipää pellavansiemenistä, kauraleseistä ja seesaminsiemenistä.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 teksti M. Kristensen

Pellavansiemennäkkileipä

18 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 25 minuuttia

Valmistusaika: 30 minuuttia

Aika yhteensä: 55 minuuttia

AINEKSET

120 g pellavansiemeniä

2 tl merisuolaa

80 g kauraleseitä

60 g seesaminsiemeniä

1½ valkuaista

  • Mittaa pellavansiemenet kulhoon ja kaada päälle vettä niin että siemenet peittyvät. Anna imeytyä 15 minuuttia.

  • Lisää suola, leseet, seesaminsiemenet ja valkuainen ja sekoita taikinaksi.
  • Levitä taikina nuolijalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa (kiertoilma)uunissa noin 30 minuuttia.

  • Ota pelti paistamisen puolivälissä uunista ja jaa taikinalevy paloiksi.

  • Paista rapeaksi ja vaaleanruskeaksi.

  • Murra levy palasiksi ja anna näiden jäähtyä ritilällä. Säilytä näkkäri peltipurkissa.

LUE MYÖS: Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa

ravintosisältö/annos

Energiaa: 37 kcal

Proteiinia: 1,5 g

Rasvaa: 2 g

Hiilihydraattia: 4 g

Kuitua: 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee