Pellavansiemennäkkileipä
18 palaa
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 25 minuuttia
Valmistusaika: 30 minuuttia
Aika yhteensä: 55 minuuttia
AINEKSET
120 g pellavansiemeniä
2 tl merisuolaa
80 g kauraleseitä
60 g seesaminsiemeniä
1½ valkuaista
- Mittaa pellavansiemenet kulhoon ja kaada päälle vettä niin että siemenet peittyvät. Anna imeytyä 15 minuuttia.
- Lisää suola, leseet, seesaminsiemenet ja valkuainen ja sekoita taikinaksi.
- Levitä taikina nuolijalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa (kiertoilma)uunissa noin 30 minuuttia.
- Ota pelti paistamisen puolivälissä uunista ja jaa taikinalevy paloiksi.
- Paista rapeaksi ja vaaleanruskeaksi.
- Murra levy palasiksi ja anna näiden jäähtyä ritilällä. Säilytä näkkäri peltipurkissa.
LUE MYÖS: Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa
ravintosisältö/annos
Energiaa: 37 kcal
Proteiinia: 1,5 g
Rasvaa: 2 g
Hiilihydraattia: 4 g
Kuitua: 1 g