Jauhoton pellavansiemennäkkileipä sopii vähähiilihydraattiseen ruokavalioon.

Pellavansiemennäkkileipä

Jauhotonta näkkileipää pellavansiemenistä, kauraleseistä ja seesaminsiemenistä.

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 teksti KUNTO PLUS

Pellavansiemennäkkileipä

18 palaa

Valmistusaineet:
120 g pellavansiemeniä
2 tl merisuolaa
80 g kauraleseitä
60 g seesaminsiemeniä
1½ valkuaista

  • Mittaa pellavansiemenet kulhoon ja kaada päälle vettä niin että siemenet peittyvät. Anna imeytyä 15 minuuttia.

  • Lisää suola, leseet, seesaminsiemenet ja valkuainen ja sekoita taikinaksi.
  • Levitä taikina nuolijalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180-asteisessa (kiertoilma)uunissa noin 30 minuuttia.

  • Ota pelti paistamisen puolivälissä uunista ja jaa taikinalevy paloiksi.

  • Paista rapeaksi ja vaaleanruskeaksi.

  • Murra levy palasiksi ja anna näiden jäähtyä ritilällä. Säilytä näkkäri peltipurkissa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee