Rukiinen siemennäkkileipä

30 minuuttia
45 kcal

Rapeaa ruista ja maukkaita siemeniä.

Ruisnäkkäriäkin voi tehdä itse

Rukiinen siemennäkkileipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 8⅓ g ruisjauhoja
  • 3⅓ g spelttijauhoja
  • ¼ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • dl kylmää vettä
  • ¼ tl etikkaa
  • ¼ tl sokeria
  • 3⅓ g seesaminsiemeniä
  • 3⅓ g unikonsiemeniä
  • 3⅓ g rouhittuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää 1 rkl rypsiöljyä, suola ja sokeri, sekoita.

  • Lisää joukkoon etikka ja vesi.

  • Alusta taikinaan siemenet, ja kaaviloi se sitten neljään kertaan: kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan jne.

  • Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi.

  • Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

LUE MYÖS:Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background