Ruisnäkkäriäkin voi tehdä itse

Rukiinen siemennäkkileipä

Rapeaa ruista ja maukkaita siemeniä.

keskiviikko 21. elokuuta 2013 teksti KUNTOPLUS

Rukiinen siemennäkkileipä

30 - 40 palaa

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

125 g ruisjauhoja

50 g spelttijauhoja

1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä

½ tl suolaa

n. 1 dl kylmää vettä

1 tl etikkaa

1 tl sokeria

50 g seesaminsiemeniä

50 g unikonsiemeniä

50 g rouhittuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää 1 rkl rypsiöljyä, suola ja sokeri, sekoita.
  • Lisää joukkoon etikka ja vesi.
  • Alusta taikinaan siemenet, ja kaaviloi se sitten neljään kertaan: kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan jne.
  • Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi.
  • Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

LUE MYÖS: Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa

ravintosisältö/annos

Energiaa: 45 kcal

Proteiinia: 1,4 g

Rasvaa: 2,5 g

Hiilihydraattia: 4,8 g

Kuitua: 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee