Terveellisiä reseptejä Leipä ja sämpylät Rukiinen s... Rukiinen siemennäkkileipä 30 minuuttia 45 kcal Rapeaa ruista ja maukkaita siemeniä. Teksti: KUNTOPLUS 20. elokuuta 2013 Rukiinen siemennäkkileipä Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 palaa 8⅓ g ruisjauhoja 3⅓ g spelttijauhoja ¼ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä ¼ tl suolaa dl kylmää vettä ¼ tl etikkaa ¼ tl sokeria 3⅓ g seesaminsiemeniä 3⅓ g unikonsiemeniä 3⅓ g rouhittuja kurpitsansiemeniä Valmistus Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää 1 rkl rypsiöljyä, suola ja sokeri, sekoita. Lisää joukkoon etikka ja vesi. Alusta taikinaan siemenet, ja kaaviloi se sitten neljään kertaan: kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan jne. Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi. Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. LUE MYÖS:Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa Lue myös: Siemennäkkileivän ohje