Rukiinen siemennäkkileipä

30 minuuttia
45 kcal

Rapeaa ruista ja maukkaita siemeniä.

Ruisnäkkäriäkin voi tehdä itse

Rukiinen siemennäkkileipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 8⅓ g ruisjauhoja
  • 3⅓ g spelttijauhoja
  • ¼ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • dl kylmää vettä
  • ¼ tl etikkaa
  • ¼ tl sokeria
  • 3⅓ g seesaminsiemeniä
  • 3⅓ g unikonsiemeniä
  • 3⅓ g rouhittuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää 1 rkl rypsiöljyä, suola ja sokeri, sekoita.

  • Lisää joukkoon etikka ja vesi.

  • Alusta taikinaan siemenet, ja kaaviloi se sitten neljään kertaan: kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan jne.

  • Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi.

  • Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

LUE MYÖS:Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background