Rukiinen siemennäkkileipä

30 minuuttia
45 kcal

Rapeaa ruista ja maukkaita siemeniä.

Ruisnäkkäriäkin voi tehdä itse

Rukiinen siemennäkkileipä

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 palaa

  • 8⅓ g ruisjauhoja
  • 3⅓ g spelttijauhoja
  • ¼ rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • dl kylmää vettä
  • ¼ tl etikkaa
  • ¼ tl sokeria
  • 3⅓ g seesaminsiemeniä
  • 3⅓ g unikonsiemeniä
  • 3⅓ g rouhittuja kurpitsansiemeniä

Valmistus

  • Mittaa jauhot monitoimikoneeseen, lisää 1 rkl rypsiöljyä, suola ja sokeri, sekoita.

  • Lisää joukkoon etikka ja vesi.

  • Alusta taikinaan siemenet, ja kaaviloi se sitten neljään kertaan: kauli taikina levyksi, taita, kauli uudestaan jne.

  • Kauli taikina lopuksi suorakaiteen muotoiseksi ja leikkaa se ruuduiksi tai kolmioiksi.

  • Pistele näkkileivät haarukalla ja paista niitä 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

LUE MYÖS:Itse tehtyä siemennäkkileipää juuston ja tomaatin kanssa