Kotitekoiset myslipatukat: maapähkinävoita, pähkinöitä ja suklaata

75 minuuttia
288 kcal

Kun valmistaa myslipatukat itse, tietää tarkalleen, mitä niissä on, ja voi aina tarvittaessa ottaa yhden mukaan… Myslipatukat sopivat myös FODMAP-hiilareita vältteleville.

Kotitekoinen FODMAP-myslipatukka

FODMAP-VÄLIPALA – Herkullinen, kotitekoinen FODMAP-myslipatukka on myös gluteeniton.

© Betina Hastoft

Suklaiset myslipatukat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 13 g voita
  • 26 g ruokosokeria
  • ¼ dl vaahterasiirappia
  • 13 g maapähkinävoita
  • 20 g spelttihiutaleita
  • 6½ g riisihiutaleita
  • 10 g macadamiapähkinöitä
  • 6½ g maapähkinöitä
  • 10 g tummaa suklaata

Valmistus

  • Pane uuni kuumenemaan 150-asteiseksi.
  • Pane voi, sokeri ja siirappi kattilaan ja keitä, kunnes sokeri on täysin liuennut.
  • Lisää maapähkinävoi ja keitä kunnes se sulaa.
  • Lisää speltti- ja riisihiutaleet sekä rouhitut pähkinät.
  • Sekoita massa hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele massa tasaiseksi.
  • Paista n. 45 minuuttia. Ota vuoka uunista ja ripottele päälle rouhittu suklaa. Levitä suklaa, kun se sulaa.
  • Anna massan jäähtyä vuoassa. Pane se jääkaappiin tunniksi ja leikkaa siitä 15 myslipatukkaa.
  • Säilytä peltisessä rasiassa tai tiiviisti sulkeutuvassa muovirasiassa.

HUOM! FODMAP-ruokavaliota noudatteessasi saat syödä vain yhden myslipatukan päivässä.

LUE MYÖS: Ovatko suolapähkinät terveellisiä?