Kotitekoiset myslipatukat: maapähkinävoita, pähkinöitä ja suklaata

75 minuuttia
288 kcal

Kun valmistaa myslipatukat itse, tietää tarkalleen, mitä niissä on, ja voi aina tarvittaessa ottaa yhden mukaan… Myslipatukat sopivat myös FODMAP-hiilareita vältteleville.

Kotitekoinen FODMAP-myslipatukka

FODMAP-VÄLIPALA – Herkullinen, kotitekoinen FODMAP-myslipatukka on myös gluteeniton.

© Betina Hastoft

Suklaiset myslipatukat

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • 13 g voita
  • 26 g ruokosokeria
  • ¼ dl vaahterasiirappia
  • 13 g maapähkinävoita
  • 20 g spelttihiutaleita
  • 6⅔ g riisihiutaleita
  • 10 g macadamiapähkinöitä
  • 6⅔ g maapähkinöitä
  • 10 g tummaa suklaata

Valmistus

  • Pane uuni kuumenemaan 150-asteiseksi.
  • Pane voi, sokeri ja siirappi kattilaan ja keitä, kunnes sokeri on täysin liuennut.
  • Lisää maapähkinävoi ja keitä kunnes se sulaa.
  • Lisää speltti- ja riisihiutaleet sekä rouhitut pähkinät.
  • Sekoita massa hyvin ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Painele massa tasaiseksi.
  • Paista n. 45 minuuttia. Ota vuoka uunista ja ripottele päälle rouhittu suklaa. Levitä suklaa, kun se sulaa.
  • Anna massan jäähtyä vuoassa. Pane se jääkaappiin tunniksi ja leikkaa siitä 15 myslipatukkaa.
  • Säilytä peltisessä rasiassa tai tiiviisti sulkeutuvassa muovirasiassa.

HUOM! FODMAP-ruokavaliota noudatteessasi saat syödä vain yhden myslipatukan päivässä.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background