Libanonilainen hummus

5 minuuttia
167 kcal

Herkullinen hummustahna nostaa kasvikset, leivän ja mezet korkeammalle tasolle. Kokeile huippuhelppoa hummusreseptiämme, jolla teet kaikesta syötävästä vähän parempaa.

Libanonilainen hummus

HUMMUS notkistuu tarvittaessa sekoittamalla joukkoon tilkka vettä.

© wichmann+bendtsen

Libanonilainen hummus

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Hummus

  • ½ tlk kikherneitä
  • ½ rkl vaaleaa tahinitahnaa
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ¼ sitruunan mehu
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ¾ tl juustokuminaa
  • ¼ tl paprikaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1½ rkl vettä

Päälle

  • ¼ rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl paprikaa
  • yrttejä
  • ¼ sitruunaa

Valmistus

  • Jauha kaikki hummuksen ainekset tehosekoittimessa sileäksi, kuohkeaksi tahnaksi.
  • Pirskota hummuksen päälle oliiviöljyä ja ripottele yrttisilppua ja paprikaa. Viimeistele sitruunaviipaleilla.

VINKKI! Hummus punastuu 200 grammasta kypsää punajuurta ja vihertyy reilusta kourallisesta lempiyrttejäsi.

VINKKI! Hummus sopii täydellisesti pannuleivän kanssa. Flatbread eli pannuleipä