Terveellisiä reseptejä Lounas Sitruunabr... Sitruunabroileri-kikhernesalaatti 1 tuntia 729 kcal Tähän salaattiin sopivat melkeinpä mitkä vaan täytteet, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Teksti: Signe Moesby Leth 27. tammikuuta 2017 Sitruunabroileri-kikhernesalaatti Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 250 g broilerin rintafileetä 50 g mozzarellajuustoa Sitruunamarinadi ½ sitruunan mehu 1 rkl oliiviöljyä 1 rkl omenasiiderietikkaa ⅓ tl merisuolaa mustapippuria myllystä Kasvikset 100 g (keltaista) kesäkurpitsaa 100 g munakoisoa 100 g punakaalia 125 g eri kokoisia tomaatteja ½ avokadoa 1 tuore viikuna 1 appelsiini 60 g mustikoita Kurkumapaahdetut kikherneet 1 purkki kikherneitä 1 rkl oliiviöljyä 1 tl kurkumaa ⅓ tl cayennepippuria Sitruunavinegretti 2 rkl oliiviöljyä 2 rkl omenasiiderietikkaa 1½ rkl sitruunamehua ½ luomusitruunan kuoret rkl akaasiahunajaa Sitruunabroileri-kikhernesalaatin valmistus Kuutioi broilerinfilee. Vatkaa sitruunamarinadin ainekset kulhossa, lisää broilerikuutiot ja sekoita. Peitä kulho ja laita se 30 minuutiksi jääkaappiin sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset. Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi viipaleiksi, sivele kevyesti öljyllä ja pikapaista grillipannussa. Hienonna punakaali. Pilko muut vihannekset sellaisiksi kuin haluat. Valuta ja huuhdo kikherneet. Kuivaa ne kevyesti painellen (jotta saat niistä rapeita). Sekoita kikherneet, öljy ja mausteet. Levitä kikherneet pellille leivinpaperin päälle ja paista 25-30 minuuttia 200 asteessa kunnes ne ovat rapeita. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Paista marinoidut broilerikuutiot sillä aikaa, kun kikherneet ovat uunissa, ja valmista vinegretti. Annostele lautasille vihannekset ja hedelmät, marinoitu ja paistettu broileri, kurkumapaahdetut kikherneet ja murennettu mozzarella. Ripottele lopuksi salaatin päälle vinegrettiä. Hyödynnä tähteetVoit vaihdella salaatin kasviksia mielesi mukaan. Käytä sitä, mitä kotoa sattuu löytymään. SalaattiKikherneBroileri