Sitruunabroileri-kikhernesalaatti
2 annosta
Valmisteluaika: 30 minuuttia
Valmistusaika: 30 minuuttia
Aika yhteensä: 1 tunti
250 g broilerin rintafileetä
50 g mozzarellajuustoa
Sitruunamarinadi
½ sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenasiiderietikkaa
1/3 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä
Kasvikset
100 g (keltaista) kesäkurpitsaa
100 g munakoisoa
100 g punakaalia
125 g eri kokoisia tomaatteja
½ avokadoa
1 tuore viikuna
1 appelsiini
60 g mustikoita
Kurkumapaahdetut kikherneet
1 purkki kikherneitä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
1/3 tl cayennepippuria
Sitruunavinegretti
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenasiiderietikkaa
1½ rkl sitruunamehua
½ luomusitruunan kuoret
½-1 rkl akaasiahunajaa
Sitruunabroileri-kikhernesalaatin valmistus
Kuutioi broilerinfilee. Vatkaa sitruunamarinadin ainekset kulhossa, lisää broilerikuutiot ja sekoita.
- Peitä kulho ja laita se 30 minuutiksi jääkaappiin sillä aikaa, kun valmistelet muut ainekset.
- Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso ohuiksi viipaleiksi, sivele kevyesti öljyllä ja pikapaista grillipannussa.
- Hienonna punakaali.
- Pilko muut vihannekset sellaisiksi kuin haluat.
- Valuta ja huuhdo kikherneet.
- Kuivaa ne kevyesti painellen (jotta saat niistä rapeita).
- Sekoita kikherneet, öljy ja mausteet.
- Levitä kikherneet pellille leivinpaperin päälle ja paista 25-30 minuuttia 200 asteessa kunnes ne ovat rapeita.
- Sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
- Paista marinoidut broilerikuutiot sillä aikaa, kun kikherneet ovat uunissa, ja valmista vinegretti.
- Annostele lautasille vihannekset ja hedelmät, marinoitu ja paistettu broileri, kurkumapaahdetut kikherneet ja murennettu mozzarella.
- Ripottele lopuksi salaatin päälle vinegrettiä.
Hyödynnä tähteet
Voit vaihdella salaatin kasviksia mielesi mukaan. Käytä sitä, mitä kotoa sattuu löytymään.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 729 kcal
Proteiinia: 41,6 g
Rasvaa: 38,1 g
Hiilihydraattia: 62,3 g
Kuitua: 12,7 g