Lehtikaali-omena-saksanpähkinäsalaatti

30 minuuttia
237 kcal

Talvisessa vihreässä salaatissa on paljon vitamiineja, rapeutta ja makeutta.

lehtikaalisalaatti

LEHTIKAALISALAATTI – maistuu myös kinkun kanssa

© wichmann+bendtsen

Lehtikaali-omena-saksanpähkinäsalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ rkl hunajaa
  • 25 g saksanpähkinöitä
  • 100 g lehtikaalia
  • ½ omena
  • 50 g granaattiomenan siemeniä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ sitruunan mehu
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistus

  • Sulata hunaja kuumalla pannulla. Pyörittele saksanpähkinät hunajassa, kuumenna pari minuuttia, levitä leivinpaperille, ripottele suolaa päälle ja anna jäähtyä.
  • Suikaloi lehtikaali ja levitä vadille.
  • Leikkaa omena ohuiksi lohkoiksi ja lisää ne ja granaattiomenansiemenet kaalin päälle.
  • Sekoita öljy, sitruunamehu, suolaa ja pippuria ja pirskota salaattiin. Ripottele päälle saksanpähkinät.

VINKKI: Päärynä ja hasselpähkinärouhe lehti- kaalin kaverina saavat salaatin maistumaan mukavasti erilaiselta.

VINKKI: Jos teet salaatin etukäteen, pirskota omenaviipaleille sitruunamehua niin ne eivät tummu.

VINKKI: Du kan klämma i dressingen i kålen innan du tillsätter frukt och nötter.

VINKKI: Spara tid genom att köpa färdighackad grönkål. Om du tycker att den är för grovhackad kan du hacka den lite finare.

Kunto Plus 19/2023