L.A. bowl
© wichmann+bendtsen

L.A. bowl: bataattia ja kurkumakastiketta

Tämä kulhoruoka on täydellinen yhdistelmä makeita, suolaisia, happamia ja miedon täyteläisiä makuja. Hyviä herkkuhetkiä!

L.A. bowl: bataattia ja kurkumakastiketta

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 40 minuuttia

Aika yhteensä: 1 tunti

AINEKSET

100 g keitettyä kvinoaa

100 g kukkakaalia

100 g mangoa

6 kirsikkatomaattia

½ avokadoa

100 g vihreitä papuja

½ rkl neitsytoliiviöljyä

100 g mustakaalia

merisuolaa

pippuria

1 rkl kurpitsan- tai pinjansiemeniä

1 dl vadelmia

Bataattipihvit

275 g bataattia

1 muna

1 rkl tattarijauhoa + 1 tl päälle ripoteltavaksi

1 dl kaurahiutaleita

1½ rkl tomaattipyrettä

1-2 valkosipulinkynttä

¼ tl cayennepippuria

½ tl paprikaa

½ tl juustokuminansiemeniä

merisuolaa

pippuria

Kurkumakastike

1-1½ tl kurkumaa

2 rkl tahinitahnaa

1 rkl hunajaa

1 rkl sitruunamehua

½ dl vettä

merisuolaa

pippuria

Koristeluun

muutama viinisuolaheinän lehti

L.A. bowlin valmistus

  • Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä pehmeäksi miedossa suolavedessä noin 10–15 minuuttia.

  • Murskaa juustokuminansiemenet morttelissa. Hienonna bataatti kulhossa haarukalla. Lisää muut pihvien ainekset ja sekoita.
  • Jaa massa 8 osaan, painele pihveiksi ja ripottele päälle tattarijauhoa.
  • Kypsennä leivinpaperin päällä 200 asteessa 15 min. Nosta lämpö 250 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat päältä rapeita ja kullanruskeita ja meheviä sisältä.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paloittele kukkakaali, mango, tomaatit ja avokado.
  • Kiehauta pavut.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Paista mustakaaliin pannulla oliiviöljyssä vähän väriä niin, että kaali myös kutistuu kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paahda kurpitsan- tai ­pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla.
  • Jaa mustakaali kahteen kulhoon, lisää kvinoa ja bataattipihvit, kukkakaali, mango, tomaatti, avokado, pavut ja vadelmat. Lisää annoksiin ruokalusikallinen kastiketta. Ripottele päälle siemenet ja koristele viinisuolaheinällä.

VINKKI! Kokoa oma kulhoruoka: pohjusta hiilihydraatilla, täydennä proteiinilla, muista kasvikset, lisää tekstuuria ja kruunaa kastikkeella. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 577 kcal

Proteiinia: 18,6 g

Rasvaa: 20,4 g

Hiilihydraattia: 89,6 g

Kuitua: 19 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee