L.A. bowl: bataattia ja kurkumakastiketta

1 tunti
577 kcal

Tämä kulhoruoka on täydellinen yhdistelmä makeita, suolaisia, happamia ja miedon täyteläisiä makuja. Hyviä herkkuhetkiä!

L.A. bowl

L.A. bowl: bataattia ja kurkumakastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 100 g keitettyä kvinoaa
  • 100 g kukkakaalia
  • 100 g mangoa
  • 6 kirsikkatomaattia
  • ½ avokadoa
  • 100 g vihreitä papuja
  • ½ rkl neitsytoliiviöljyä
  • 100 g mustakaalia
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 1 rkl kurpitsan- tai pinjansiemeniä
  • 1 dl vadelmia

Bataattipihvit

  • 275 g bataattia
  • 1 muna
  • 1 rkl tattarijauhoa + 1 tl päälle ripoteltavaksi
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1½ rkl tomaattipyrettä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • ¼ tl cayennepippuria
  • ½ tl paprikaa
  • ½ tl juustokuminansiemeniä
  • merisuolaa
  • pippuria

Kurkumakastike

  • 1 tl kurkumaa
  • 2 rkl tahinitahnaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl vettä
  • merisuolaa
  • pippuria

Koristeluun

  • muutama viinisuolaheinän lehti

L.A. bowlin valmistus

  • Kuori ja kuutioi bataatti. Keitä pehmeäksi miedossa suolavedessä noin 10–15 minuuttia.
  • Murskaa juustokuminansiemenet morttelissa. Hienonna bataatti kulhossa haarukalla. Lisää muut pihvien ainekset ja sekoita.
  • Jaa massa 8 osaan, painele pihveiksi ja ripottele päälle tattarijauhoa.
  • Kypsennä leivinpaperin päällä 200 asteessa 15 min. Nosta lämpö 250 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat päältä rapeita ja kullanruskeita ja meheviä sisältä.
  • Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paloittele kukkakaali, mango, tomaatit ja avokado.
  • Kiehauta pavut.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Paista mustakaaliin pannulla oliiviöljyssä vähän väriä niin, että kaali myös kutistuu kasaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Paahda kurpitsan- tai ­pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla.
  • Jaa mustakaali kahteen kulhoon, lisää kvinoa ja bataattipihvit, kukkakaali, mango, tomaatti, avokado, pavut ja vadelmat. Lisää annoksiin ruokalusikallinen kastiketta. Ripottele päälle siemenet ja koristele viinisuolaheinällä.

VINKKI! Kokoa oma kulhoruoka: pohjusta hiilihydraatilla, täydennä proteiinilla, muista kasvikset, lisää tekstuuria ja kruunaa kastikkeella.