Pohjolan kulho
© wichmann+bendtsen

Pohjolan kulho

Maistuisiko merellinen kulhoruoka? Tämä herkullinen annos hemmottelee makuhermoja raikkailla katkaravuilla ja marinoidulla punasipulilla.

Pohjolan kulho: katkarapuja ja marinoitua punasipulia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 20 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 4 tuntia - Vetoaika: 3 tuntia

AINEKSET

150 g kypsää helmispelttiä

2 viipaletta ruisleipää

¼ suippokaalia

½ raitajuurta

100 g lehtipinaattia

200 g katkarapuja

100 g raejuustoa

½ sitruunan mehu

2 rkl ruohosipulisilppua

Marinoidut punasipulit

2 punasipulia

1 dl omenasiiderietikkaa

1 dl vettä

1 rkl hunajaa

½ tl merisuolaa

Cashewpähkinä-yrttidippi

2 dl cashewpähkinöitä

2 kourallista yrttejä esimerkiksi ruohosipulia, persiljaa ja basilikaa

2 valkosipulinkynttä

2 tl omenasiiderietikkaa

½ sitruunan mehu

½ dl vettä

¼-½ tl merisuolaa

pippuria

Pohjolan kulhon valmistus

  • Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2 tuntia.

  • Suikaloi sipuli. Kiehauta liemiainekset ja kaada päälle. Anna seistä 2—3 tuntia.
  • Valuta pähkinät ja jauha ne muiden dippiainesten kanssa.
  • Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paahda ruisleipä ja leikkaa kolmioiksi.
  • Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit.
  • Jaa pinaatti kulhoihin. Lisää speltti kaali, raitajuuri, katka­ravut, raejuusto ja 1 rkl marinoitua kaalia ja 1 rkl cashewdipppiä. Purista katkaravuille sitruunamehua. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 434 kcal

Proteiinia: 33,8 g

Rasvaa: 10 g

Hiilihydraattia: 57,6 g

Kuitua: 11,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee