Terveellisiä reseptejä Päivällinen Pohjolan k... Pohjolan kulho 4 tuntia 434 kcal Maistuisiko merellinen kulhoruoka? Tämä herkullinen annos hemmottelee makuhermoja raikkailla katkaravuilla ja marinoidulla punasipulilla. Teksti: Signe Moesby Leth 22. tammikuuta 2019 Pohjolan kulho: katkarapuja ja marinoitua punasipulia Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 150 g kypsää helmispelttiä 2 viipaletta ruisleipää ¼ suippokaalia ½ raitajuurta 100 g lehtipinaattia 200 g katkarapuja 100 g raejuustoa ½ sitruunan mehu 2 rkl ruohosipulisilppua Marinoidut punasipulit 2 punasipulia 1 dl omenasiiderietikkaa 1 dl vettä 1 rkl hunajaa ½ tl merisuolaa Cashewpähkinä-yrttidippi 2 dl cashewpähkinöitä 2 kourallista yrttejä esimerkiksi ruohosipulia, persiljaa ja basilikaa 2 valkosipulinkynttä 2 tl omenasiiderietikkaa ½ sitruunan mehu ½ dl vettä ½ tl merisuolaa pippuria Pohjolan kulhon valmistus Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2 tuntia. Suikaloi sipuli. Kiehauta liemiainekset ja kaada päälle. Anna seistä 2—3 tuntia. Valuta pähkinät ja jauha ne muiden dippiainesten kanssa. Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda ruisleipä ja leikkaa kolmioiksi. Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit. Jaa pinaatti kulhoihin. Lisää speltti kaali, raitajuuri, katkaravut, raejuusto ja 1 rkl marinoitua kaalia ja 1 rkl cashewdipppiä. Purista katkaravuille sitruunamehua. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua. SitruunaPähkinätKatkarapuRuisleipäSalaattiSuippokaaliPinaattiSipuli