Pohjolan kulho
© wichmann+bendtsen

Pohjolan kulho

Maistuisiko merellinen kulhoruoka? Tämä herkullinen annos hemmottelee makuhermoja raikkailla katkaravuilla ja marinoidulla punasipulilla.

tiistai 22. tammikuuta 2019 teksti Signe Moesby Leth

Pohjolan kulho: katkarapuja ja marinoitua punasipulia

2 annosta

150 g kypsää helmispelttiä
2 viipaletta ruisleipää
¼ suippokaalia
½ raitajuurta
100 g lehtipinaattia
200 g katkarapuja
100 g raejuustoa
½ sitruunan mehu
2 rkl ruohosipulisilppua

Marinoidut punasipulit

2 punasipulia
1 dl omenasiiderietikkaa
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
½ tl merisuolaa

Katso ohje marinoitujen punasipulien valmistukseen!

Cashewpähkinä-yrttidippi

2 dl cashewpähkinöitä
2 kourallista yrttejä
esimerkiksi ruohosipulia,
persiljaa ja basilikaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl omenasiiderietikkaa
½ sitruunan mehu
½ dl vettä
¼-½ tl merisuolaa
pippuria 

Pohjolan kulhon valmistus

  • Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2 tuntia.
  • Suikaloi sipuli. Kiehauta liemiainekset ja kaada päälle. Anna seistä 2—3 tuntia.
  • Valuta pähkinät ja jauha ne muiden dippiainesten kanssa.
  • Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Paahda ruisleipä ja leikkaa kolmioiksi.
  • Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit.
  • Jaa pinaatti kulhoihin. Lisää speltti kaali, raitajuuri, katka­ravut, raejuusto ja 1 rkl marinoitua kaalia ja 1 rkl cashewdipppiä. Purista katkaravuille sitruunamehua. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 434 kcal
Proteiinia 33,8 g
Rasvaa 10 g
Hiilihydraattia 57,6 g
Kuitua 11,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee