Pohjolan kulho

4 tuntia
434 kcal

Maistuisiko merellinen kulhoruoka? Tämä herkullinen annos hemmottelee makuhermoja raikkailla katkaravuilla ja marinoidulla punasipulilla.

Pohjolan kulho

Pohjolan kulho: katkarapuja ja marinoitua punasipulia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g kypsää helmispelttiä
  • 2 viipaletta ruisleipää
  • ¼ suippokaalia
  • ½ raitajuurta
  • 100 g lehtipinaattia
  • 200 g katkarapuja
  • 100 g raejuustoa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Marinoidut punasipulit

  • 2 punasipulia
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl merisuolaa

Cashewpähkinä-yrttidippi

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 kourallista yrttejä esimerkiksi ruohosipulia, persiljaa ja basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl omenasiiderietikkaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ dl vettä
  • tl merisuolaa
  • pippuria

Pohjolan kulhon valmistus

  • Liota cashewpähkinöitä vedessä vähintään 2 tuntia.

  • Suikaloi sipuli. Kiehauta liemiainekset ja kaada päälle. Anna seistä 2—3 tuntia.

  • Valuta pähkinät ja jauha ne muiden dippiainesten kanssa.

  • Keitä spelttihelmet pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Paahda ruisleipä ja leikkaa kolmioiksi.

  • Suikaloi kaali ja viipaloi sipulit.

  • Jaa pinaatti kulhoihin. Lisää speltti kaali, raitajuuri, katka­ravut, raejuusto ja 1 rkl marinoitua kaalia ja 1 rkl cashewdipppiä. Purista katkaravuille sitruunamehua. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.