Kulhosushi

2,5 tuntia
474 kcal

Ammenna inspiraatiota japanilaisesta keittiöstä ja kokkaa lounaaksi tai päivälliseksi värikäs kulhosushi.

Kulhosushi

Kulhosushi: lohta ja wasabikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g keitettyä täysjyväriisiä
  • 100 g edamamepapuja
  • 100 g ruskeita herkkusieniä
  • 1 kevätsipuli
  • ½ avokadoa
  • 180 g tuoretta lohta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl mustia seesaminsiemeniä
  • 2 rkl sushi-inkivääriä

Marinoitu punakaali

  • punakaalia
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl merisuolaa

Wasabikastike

  • 1 dl maustamatonta rahkaa
  • tl wasabia
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl juoksevaa hunajaa
  • merisuolaa

Kulhosushin valmistus

  • Aloita kaalista: Suikaloi kaali. Kiehauta etikka, vesi, hunaja ja suola. Kaada kaalien päälle. Anna seistä 2–3 tuntia.

  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

  • Kiehauta edamamepavut.

  • Viipaloi sienet, silppua sipuli ja kuutioi avokado ja lohi.

  • Pikapaista sienet soijakastikkeessa kuumalla pannulla.

  • Sekoita kastikeainekset.

  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.

  • Jaa riisi, kasvikset, lohi ja inkivääri kulhoihin. Lisää annoksiin 1 dl marinoitua kaalia ja 1 rkl kastiketta. Ripottele seesaminsiemenet päälle.

VINKKI! Nopein tapa marinoida kaali on kiehauttaa se marinointiliemessä, mutta silloin kaalin väri ­haalistuu.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background