Kulhosushi: lohta ja wasabikastiketta
2 annosta
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 2,5 tuntia
200 g keitettyä täysjyväriisiä
100 g edamamepapuja
100 g ruskeita herkkusieniä
1 kevätsipuli
½ avokadoa
180 g tuoretta lohta
1 rkl soijakastiketta
1 tl mustia seesaminsiemeniä
2 rkl sushi-inkivääriä
Marinoitu punakaali
¹∕³ punakaalia
1 dl omenasiiderietikkaa
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
½ tl merisuolaa
Wasabikastike
1 dl maustamatonta rahkaa
½-1 tl wasabia
1-2 tl sitruunamehua
½ tl juoksevaa hunajaa
merisuolaa
Kulhosushin valmistus
- Aloita kaalista: Suikaloi kaali. Kiehauta etikka, vesi, hunaja ja suola. Kaada kaalien päälle. Anna seistä 2–3 tuntia.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kiehauta edamamepavut.
- Viipaloi sienet, silppua sipuli ja kuutioi avokado ja lohi.
- Pikapaista sienet soijakastikkeessa kuumalla pannulla.
- Sekoita kastikeainekset.
- Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
- Jaa riisi, kasvikset, lohi ja inkivääri kulhoihin. Lisää annoksiin 1 dl marinoitua kaalia ja 1 rkl kastiketta. Ripottele seesaminsiemenet päälle.
VINKKI! Nopein tapa marinoida kaali on kiehauttaa se marinointiliemessä, mutta silloin kaalin väri haalistuu.
LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 474 kcal
Proteiinia: 31,5 g
Rasvaa: 20,3 g
Hiilihydraattia: 45,9 g
Kuitua: 8,5 g