Kulhosushi

2,5 tuntia
474 kcal

Ammenna inspiraatiota japanilaisesta keittiöstä ja kokkaa lounaaksi tai päivälliseksi värikäs kulhosushi.

Kulhosushi

Kulhosushi: lohta ja wasabikastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 200 g keitettyä täysjyväriisiä
  • 100 g edamamepapuja
  • 100 g ruskeita herkkusieniä
  • 1 kevätsipuli
  • ½ avokadoa
  • 180 g tuoretta lohta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl mustia seesaminsiemeniä
  • 2 rkl sushi-inkivääriä

Marinoitu punakaali

  • punakaalia
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl merisuolaa

Wasabikastike

  • 1 dl maustamatonta rahkaa
  • ½ tl wasabia
  • 1 tl sitruunamehua
  • ½ tl juoksevaa hunajaa
  • merisuolaa

Kulhosushin valmistus

  • Aloita kaalista: Suikaloi kaali. Kiehauta etikka, vesi, hunaja ja suola. Kaada kaalien päälle. Anna seistä 2–3 tuntia.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kiehauta edamamepavut.
  • Viipaloi sienet, silppua sipuli ja kuutioi avokado ja lohi.
  • Pikapaista sienet soijakastikkeessa kuumalla pannulla.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
  • Jaa riisi, kasvikset, lohi ja inkivääri kulhoihin. Lisää annoksiin 1 dl marinoitua kaalia ja 1 rkl kastiketta. Ripottele seesaminsiemenet päälle.

VINKKI Nopein tapa marinoida kaali on kiehauttaa se marinointiliemessä, mutta silloin kaalin väri ­haalistuu.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä