Kulhosushi
© wichmann+bendtsen

Kulhosushi

Ammenna inspiraatiota japanilaisesta keittiöstä ja kokkaa lounaaksi tai päivälliseksi värikäs kulhosushi.

tiistai 22. tammikuuta 2019 teksti Signe Leth

Kulhosushi: lohta ja wasabikastiketta

2 annosta

200 g keitettyä täysjyväriisiä
100 g edamamepapuja
100 g ruskeita herkkusieniä
1 kevätsipuli
½ avokadoa
180 g tuoretta lohta
1 rkl soijakastiketta
1 tl mustia seesaminsiemeniä
2 rkl sushi-inkivääriä

Marinoitu punakaali

¹∕³ punakaalia
1 dl omenasiiderietikkaa
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
½ tl merisuolaa

Wasabikastike

1 dl maustamatonta rahkaa
½-1 tl wasabia
1—2 tl sitruunamehua
½ tl juoksevaa hunajaa
merisuolaa

Kulhosushin valmistus

  • Aloita kaalista: Suikaloi kaali. Kiehauta etikka, vesi, hunaja ja suola. Kaada kaalien päälle. Anna seistä 2–3 tuntia.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kiehauta edamamepavut.
  • Viipaloi sienet, silppua sipuli ja kuutioi avokado ja lohi.
  • Pikapaista sienet soijakastikkeessa kuumalla pannulla.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
  • Jaa riisi, kasvikset, lohi ja inkivääri kulhoihin. Lisää annoksiin 1 dl marinoitua kaalia ja 1 rkl kastiketta. Ripottele seesaminsiemenet päälle.

VINKKI! Nopein tapa marinoida kaali on kiehauttaa se marinointiliemessä, mutta silloin kaalin väri ­haalistuu.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 474 kcal
Proteiinia 31,5 g
Rasvaa 20,3 g
Hiilihydraattia 45,9 g
Kuitua 8,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee