Kulhosushi
© wichmann+bendtsen

Kulhosushi

Ammenna inspiraatiota japanilaisesta keittiöstä ja kokkaa lounaaksi tai päivälliseksi värikäs kulhosushi.

tiistai 22. tammikuuta 2019 teksti S. Leth

Kulhosushi: lohta ja wasabikastiketta

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 2,5 tuntia

AINEKSET

200 g keitettyä täysjyväriisiä

100 g edamamepapuja

100 g ruskeita herkkusieniä

1 kevätsipuli

½ avokadoa

180 g tuoretta lohta

1 rkl soijakastiketta

1 tl mustia seesaminsiemeniä

2 rkl sushi-inkivääriä

Marinoitu punakaali

¹∕³ punakaalia

1 dl omenasiiderietikkaa

1 dl vettä

1 rkl hunajaa

½ tl merisuolaa

Wasabikastike

1 dl maustamatonta rahkaa

½-1 tl wasabia

1-2 tl sitruunamehua

½ tl juoksevaa hunajaa

merisuolaa

Kulhosushin valmistus

  • Aloita kaalista: Suikaloi kaali. Kiehauta etikka, vesi, hunaja ja suola. Kaada kaalien päälle. Anna seistä 2–3 tuntia.
  • Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kiehauta edamamepavut.
  • Viipaloi sienet, silppua sipuli ja kuutioi avokado ja lohi.
  • Pikapaista sienet soijakastikkeessa kuumalla pannulla.
  • Sekoita kastikeainekset.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla.
  • Jaa riisi, kasvikset, lohi ja inkivääri kulhoihin. Lisää annoksiin 1 dl marinoitua kaalia ja 1 rkl kastiketta. Ripottele seesaminsiemenet päälle.

VINKKI! Nopein tapa marinoida kaali on kiehauttaa se marinointiliemessä, mutta silloin kaalin väri ­haalistuu.

LUE MYÖS: Täydellinen uunilohi – paisto-opas ja 15 herkullista uunilohireseptiä

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 474 kcal

Proteiinia: 31,5 g

Rasvaa: 20,3 g

Hiilihydraattia: 45,9 g

Kuitua: 8,5 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee