Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia
2 annosta
½ munakoisoa
½ kesäkurpitsaa
1 paprika, mieluiten kaksi eri väristä puolikasta
6 mustaa oliivia
1 kourallinen tuoretta minttua
4 rkl (punajuuri)hummusta*
(2 suolasitruunaa)
Maustetut kikherneet
120 g säilöttyjä kikherneitä
½ tl oreganoa
1∕3 tl kuminaa
merisuolaa
pippuria
½ rkl neitsytoliiviöljyä
Fetasalaatti
1 tomaatti
1∕3 kurkkua
25 g fetajuustoa
1 pieni kourallinen minttua
Marokon kulhon valmistus
Valuta kikherneet. Lisää öljy ja mausteet ja anna seistä 10—15 min.
- Suikaloi paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Paista suikaleita pannulla pari minuuttia.
- Kuutioi tomaatti ja kurkku. Murustele joukkoon feta ja hienonna mausteeksi minttua.
- Jaa kikherneet, grillatut kasvikset ja fetasalaatti kulhoihin. Koristele annokset oliiveilla, mintunlehdillä, hummuksella ja suolasitruunalohkoilla.
*Punajuurihummusta voi valmistaa helposti myös itse.
Ravintosisältö/annos (suolasitruunat laskettu mukaan)
Energiaa: 422 kcal
Proteiinia: 11 g
Rasvaa: 20,2 g
Hiilihydraattia: 54,6 g
Kuitua: 10,1 g

Suolasitruunat
2 annosta
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Aika yhteensä: 1 päivä - Vetoaika: 24 tuntia
2 luomusitruunaa
1 dl vettä
1 dl omenasiiderietikkaa
2 rkl hunajaa
merisuolaa
pippuria
Suolasitruunoiden valmistus
- Lohko sitruunat, lisää muut aineet ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.
- Kaada lasitölkkiin ja pane jääkaappiin 24 tunniksi ennen tarjoilua.