Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

422 kcal

Aina samaa salaattia? Kokeile vaihteeksi Marokon makuja kulhoannoksessa, jossa raikkaan rouskuvat, samettisen pehmeät ja suloisen suolaiset ainesosat muodostavat makuhermoja hellivän liiton.

Marokon kulho

Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

422 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ munakoisoa
  • ½ kesäkurpitsaa
  • 1 paprika, mieluiten kaksi eri väristä puolikasta
  • 6 mustaa oliivia
  • 1 kourallista tuoretta minttua
  • 4 rkl (punajuuri­)hummusta*
  • (2 suolasitruunaa)

Maustetut kikherneet

  • 120 g säilöttyjä kikherneitä
  • ½ tl oreganoa
  • 1 tl kuminaa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • ½ rkl neitsytoliiviöljyä

Fetasalaatti

  • 1 tomaatti
  • 1 kurkkua
  • 25 g fetajuustoa
  • 1 pieni kourallinen minttua

Marokon kulhon valmistus

  • Valuta kikherneet. Lisää öljy ja mausteet ja anna seistä 10—15 min.

  • Suikaloi paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Paista suikaleita pannulla pari minuuttia.

  • Kuutioi tomaatti ja kurkku. Murustele joukkoon feta ja hienonna mausteeksi minttua.

  • Jaa kikherneet, grillatut kasvikset ja fetasalaatti kulhoihin. Koristele annokset oliiveilla, mintunlehdillä, hummuksella ja suolasitruunalohkoilla.

*Punajuurihummusta voi valmistaa helposti myös itse.


Suolasitruunat

1 Päivä
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 luomusitruunaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • merisuolaa
  • pippuria

Suolasitruunoiden valmistus

  • Lohko sitruunat, lisää muut aineet ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.

  • Kaada lasitölkkiin ja pane jääkaappiin 24 tunniksi ennen tarjoilua.