Marokon kulho
© wichmann+bendtsen

Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

Aina samaa salaattia? Kokeile vaihteeksi Marokon makuja kulhoannoksessa, jossa raikkaan rouskuvat, samettisen pehmeät ja suloisen suolaiset ainesosat muodostavat makuhermoja hellivän liiton.

tiistai 22. tammikuuta 2019 teksti Signe Leth

Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

2 annosta

½ munakoisoa
½ kesäkurpitsaa
1 paprika, mieluiten kaksi eri väristä puolikasta
6 mustaa oliivia
1 kourallinen tuoretta minttua
4 rkl (punajuuri­)hummusta*
(2 suolasitruunaa)

*Punajuurihummusta voi valmistaa helposti myös itse.

Maustetut kikherneet

120 g säilöttyjä kikherneitä
½ tl oreganoa
1∕3 tl kuminaa
merisuolaa
pippuria
½ rkl neitsytoliiviöljyä

Fetasalaatti

1 tomaatti
1∕3 kurkkua
25 g fetajuustoa
1 pieni kourallinen minttua

Marokon kulhon valmistus

  • Valuta kikherneet. Lisää öljy ja mausteet ja anna seistä 10—15 min.
  • Suikaloi paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Paista suikaleita pannulla pari minuuttia.
  • Kuutioi tomaatti ja kurkku. Murustele joukkoon feta ja hienonna mausteeksi minttua.
  • Jaa kikherneet, grillatut kasvikset ja fetasalaatti kulhoihin. Koristele annokset oliiveilla, mintunlehdillä, hummuksella ja suolasitruunalohkoilla.

Ravintosisältö/annos (suolasitruunat laskettu mukaan)

Energiaa 422 kcal
Proteiinia 11 g
Rasvaa 20,2 g
Hiilihydraattia 54,6 g
Kuitua 10,1 g

 

Suolasitruunat

2 luomusitruunaa
1 dl vettä
1 dl omenasiiderietikkaa
2 rkl hunajaa
merisuolaa
pippuria

Suolasitruunoiden valmistus

  • Lohko sitruunat, lisää muut aineet ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.
  • Kaada lasitölkkiin ja pane jääkaappiin 24 tunniksi ennen tarjoilua. 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee