Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

25 minuuttia
422 kcal

Aina samaa salaattia? Kokeile vaihteeksi Marokon makuja kulhoannoksessa, jossa raikkaan rouskuvat, samettisen pehmeät ja suloisen suolaiset ainesosat muodostavat makuhermoja hellivän liiton.

Marokon kulho

Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

25 minuuttia
422 kcal
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ munakoisoa
  • ½ kesäkurpitsaa
  • 1 paprika, mieluiten kaksi eri väristä puolikasta
  • 6 mustaa oliivia
  • 1 kourallista tuoretta minttua
  • 4 rkl (punajuuri­)hummusta*
  • (2 suolasitruunaa)

Maustetut kikherneet

  • 120 g säilöttyjä kikherneitä
  • ½ tl oreganoa
  • ⅓ tl kuminaa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • ½ rkl neitsytoliiviöljyä

Fetasalaatti

  • 1 tomaatti
  • kurkkua
  • 25 g fetajuustoa
  • 1 pieni kourallinen minttua

Marokon kulhon valmistus

  • Valuta kikherneet. Lisää öljy ja mausteet ja anna seistä 10—15 min.
  • Suikaloi paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Paista suikaleita pannulla pari minuuttia.
  • Kuutioi tomaatti ja kurkku. Murustele joukkoon feta ja hienonna mausteeksi minttua.

*Punajuurihummusta voi valmistaa helposti myös itse.


Suolasitruunat

1 Päivä
Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 luomusitruunaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • merisuolaa
  • pippuria

Suolasitruunoiden valmistus

  • Lohko sitruunat, lisää muut aineet ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.
  • Kaada lasitölkkiin ja pane jääkaappiin 24 tunniksi ennen tarjoilua.