Marokon kulho
© wichmann+bendtsen

Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

Aina samaa salaattia? Kokeile vaihteeksi Marokon makuja kulhoannoksessa, jossa raikkaan rouskuvat, samettisen pehmeät ja suloisen suolaiset ainesosat muodostavat makuhermoja hellivän liiton.

tiistai 22. tammikuuta 2019 teksti S. Leth

Marokon kulho: hummusta ja grillikasviksia

2 annosta

AINEKSET

½ munakoisoa

½ kesäkurpitsaa

1 paprika, mieluiten kaksi eri väristä puolikasta

6 mustaa oliivia

1 kourallinen tuoretta minttua

4 rkl (punajuuri­)hummusta*

(2 suolasitruunaa)

Maustetut kikherneet

120 g säilöttyjä kikherneitä

½ tl oreganoa

1∕3 tl kuminaa

merisuolaa

pippuria

½ rkl neitsytoliiviöljyä

Fetasalaatti

1 tomaatti

1∕3 kurkkua

25 g fetajuustoa

1 pieni kourallinen minttua

Marokon kulhon valmistus

  • Valuta kikherneet. Lisää öljy ja mausteet ja anna seistä 10—15 min.

  • Suikaloi paprika, munakoiso ja kesäkurpitsa. Paista suikaleita pannulla pari minuuttia.
  • Kuutioi tomaatti ja kurkku. Murustele joukkoon feta ja hienonna mausteeksi minttua.
  • Jaa kikherneet, grillatut kasvikset ja fetasalaatti kulhoihin. Koristele annokset oliiveilla, mintunlehdillä, hummuksella ja suolasitruunalohkoilla.

*Punajuurihummusta voi valmistaa helposti myös itse.

Ravintosisältö/annos (suolasitruunat laskettu mukaan)

Energiaa: 422 kcal

Proteiinia: 11 g

Rasvaa: 20,2 g

Hiilihydraattia: 54,6 g

Kuitua: 10,1 g

 

Suolasitruunat

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 1 päivä - Vetoaika: 24 tuntia

AINEKSET

2 luomusitruunaa

1 dl vettä

1 dl omenasiiderietikkaa

2 rkl hunajaa

merisuolaa

pippuria

Suolasitruunoiden valmistus

  • Lohko sitruunat, lisää muut aineet ja keitä hiljalleen 20 minuuttia.
  • Kaada lasitölkkiin ja pane jääkaappiin 24 tunniksi ennen tarjoilua.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee