Meksikon kulho
© wichmann+bendtsen

Meksikon kulho

Jos olet meksikolaisen ruoan ystävä, ihastut takuulla tähän Meksikon kulhoon, jonka mausteinen broileri, tomaattisalsa ja guacamole vievät makumatkalle Etelä-Amerikan aurinkoon.

tiistai 22. tammikuuta 2019 teksti Signe Leth

Meksikon kulho: mausteista broileria, tomaattisalsaa ja guacamolea

2 annosta

1 chilipalko
½ paprikaa
8 kirsikkatomaattia
100 g salaattisekoitusta
75 g sälykemaissia
75 g säilöttyjä ruskeita papuja
25 g nachoja
1 kourallinen korianteria
1 limetti koristeeksi

Mausteinen broileri

1 rkl oliiviöljyä
1 rkl limettimehua
½ tl paprikaa
½ tl chiliä
½ tl kuminaa
¹∕³ tl merisuolaa
pippuria
150 g broilerin rintafilettä

Tomaattisalsa

2 tomaattia
½ paprikaa
½ punasipulia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl hienonnettua korianteria
½ limetin mehu
merisuolaa
pippuria

Guacamole

½ avokadoa
½ limetin mehu
merisuolaa pippuria

Meksikon kulhon valmistus

  • Sekoita marinadin ainekset. Kaada broilerin päälle. Pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  • Kuutioi ainekset ja sekoita.
  • Murskaa avokado, lisää limettimehu, suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa chili ja paprika renkaiksi. Puolita tomaatit.
  • Paista ja viipaloi broileri.
  • Jaa salaatti kulhoihin. Lisää broileri, salsa, quacamole, chili, paprika, tomaatti, maissi, pavut, nachot ja korianteri. Koristele kulhot limettilohkoilla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 467 kcal
Proteiinia 25,3 g
Rasvaa 18,4 g
Hiilihydraattia 56,5 g
Kuitua 12,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee