Meksikon kulho: mausteista broileria, salsaa ja guacamolea

30 minuuttia
467 kcal

Jos olet meksikolaisen ruoan ystävä, ihastut takuulla tähän Meksikon kulhoon, jonka mausteinen broileri, tomaattisalsa ja guacamole vievät makumatkalle Etelä-Amerikan aurinkoon.

Meksikon kulho

Meksikon kulho: mausteista broileria, tomaattisalsaa ja guacamolea

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 chilipalko
  • ½ paprikaa
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 100 g salaattisekoitusta
  • 75 g sälykemaissia
  • 75 g säilöttyjä ruskeita papuja
  • 25 g nachoja
  • 1 kourallista korianteria
  • 1 limetti koristeeksi

Mausteinen broileri

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limettimehua
  • ½ tl paprikaa
  • ½ tl chiliä
  • ½ tl kuminaa
  • ⅓ tl merisuolaa pippuria
  • 150 g broilerin rintafilettä

Tomaattisalsa

  • 2 tomaattia
  • ½ paprikaa
  • ½ punasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • ½ limetin mehu
  • merisuolaa
  • pippuria

Guacamole

  • ½ avokadoa
  • ½ limetin mehu
  • merisuolaa
  • pippuria

Meksikon kulhon valmistus

  • Sekoita broilerin marinadin ainekset yhteen. Kääntele broileri marinadin joukkoon ja anna marinoitua.
  • Kuutioi ainekset ja sekoita.
  • Murskaa avokado, lisää limettimehu, suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa chili ja paprika renkaiksi. Puolita tomaatit.
  • Paista ja viipaloi broileri.
  • Jaa salaatti kulhoihin. Lisää broileri, salsa, quacamole, chili, paprika, tomaatti, maissi, pavut, nachot ja korianteri. Koristele kulhot limettilohkoilla.

Voit marinoida broilerin edellisenä päivänä ja panna sen jääkaappiin. Pidempi marinointi antaa enemmän makua.