Meksikon kulho
© wichmann+bendtsen

Meksikon kulho

Jos olet meksikolaisen ruoan ystävä, ihastut takuulla tähän Meksikon kulhoon, jonka mausteinen broileri, tomaattisalsa ja guacamole vievät makumatkalle Etelä-Amerikan aurinkoon.

tiistai 22. tammikuuta 2019 teksti S. Leth

Meksikon kulho: mausteista broileria, tomaattisalsaa ja guacamolea

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 30 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 45 minuuttia

AINEKSET

1 chilipalko

½ paprikaa

8 kirsikkatomaattia

100 g salaattisekoitusta

75 g sälykemaissia

75 g säilöttyjä ruskeita papuja

25 g nachoja

1 kourallinen korianteria

1 limetti koristeeksi

Mausteinen broileri

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl limettimehua

½ tl paprikaa

½ tl chiliä

½ tl kuminaa

¹∕³ tl merisuolaa pippuria

150 g broilerin rintafilettä

Tomaattisalsa

2 tomaattia

½ paprikaa

½ punasipulia

1 valkosipulinkynsi

2 rkl hienonnettua korianteria

½ limetin mehu

merisuolaa

pippuria

Guacamole

½ avokadoa

½ limetin mehu

merisuolaa

pippuria

Meksikon kulhon valmistus

  • Sekoita marinadin ainekset. Kaada broilerin päälle. Pane jääkaappiin 30 minuutiksi.
  • Kuutioi ainekset ja sekoita.
  • Murskaa avokado, lisää limettimehu, suolaa ja pippuria.
  • Leikkaa chili ja paprika renkaiksi. Puolita tomaatit.
  • Paista ja viipaloi broileri.
  • Jaa salaatti kulhoihin. Lisää broileri, salsa, quacamole, chili, paprika, tomaatti, maissi, pavut, nachot ja korianteri. Koristele kulhot limettilohkoilla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 467 kcal

Proteiinia: 25,3 g

Rasvaa: 18,4 g

Hiilihydraattia: 56,5 g

Kuitua: 12,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee