Pinaattiletut ja mausteista broileria

30 minuuttia
589 kcal

Terveelliset suolaiset letut saavat väriä ja makua pinaatista. Tässä versiossa täytteeksi kokakataan mehevän mausteista broileria, mutta myös esimerkiksi lohi sopii mainiosti näiden lettujen kanssa.

Pinaattiletut

PINAATTILETTUJA kannattaa tehdä kerralla enemmänkin ja pakastaa osa.

© wichmann+bendtsen

Pinaattiletut ja mausteista broileria

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 kananmuna
  • 50 g sulatettua pakastepinaattia
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kaurahiutaletia
  • ½ tl merisuolaa
  • 1 tl öljyä paistamiseen

Täyte:

  • 1 broilerin rintafile
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 avokado
  • 200 g suippokaalia
  • 200 g tomaattia
  • 3 rkl pestoa
  • 200 g porkkanaa

Valmistus

  • Kääntele broileri öljyssä, mausta ja kypsennä foliolla peitetyssä uunivuoassa 25 minuuttia.
  • Sekoita lettuainekset. Paista kaksi lettua kuumalla pannulla: lisää pannulle pieni määrä rasvaa ja paista 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Leikkaa avokado, kaali ja tomaatit suupaloiksi ja revi kypsä broileri suikaleiksi. Käytä tarvittaessa kahta haarukkaa.
  • Jaa täyte letuille. Ripottele päälle pestoa ja tarjoile lettujen kanssa tikuiksi leikattuja porkkanoita.

VINKKI Lettutaikinan voi maustaa valkosipulilla tai juustokuminalla.

VINKKI Jos haluat gluteenittomia lettuja, käytä maissijauhoja tai tattarijauhoja.

VINKKI Broilerin sijaan täytteenä voi käyttää lohta tai esimerkiksi tähteeksi jäänyttä lihakastiketta – molemmat sopivat todella hyvin pinaattilettujen kanssa.

VINKKI Taikinasta voi tehdä myös vohveleita vohveliraudalla.

VINKKI Säästä aikaa sekoittamalla lettutaikina sauvasekoittimella, joka on myös helppo puhdistaa.

VINKKI Jos et ole peston ystävä, voit käyttää sen sijaan makeaa chilikastiketta.