Terveelliset pinaatti-kauraletut

30 minuuttia
136 kcal

Ota sekoitin esiin ja lisää kuidun, vitamiinien ja hivenaineiden saantia tummanvihreillä kasviksilla kaurapohjaisessa lettutaikinassa.

Herkulliset vihreät pinaattiletut

TUMMANVIHREÄT VIHANNEKSET – Tummanvihreitä vihanneksia kannattaa syödä joka päivä. Niitä sisältävät myös nämä pinaattiletut, jotka maistuvat myös perheen pienimmille.

© wichmann+bendtsen

Pinaatti-kauraletut

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 lettua

  • 43 g lehtipinaattia
  • ½ dl maitoa
  • 1 munaa
  • 43 g kaurahiutaleita
  • ⅓ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Valmista pinaattiletut näin

  • Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi lettutaikinaksi ja anna taikinan seistä 10 minuuttia.
  • Paista letut kauniin ruskeiksi, noin 2 minuuttia molemmin puolin. Sipaise pannu öljyllä, jos letut tarttuvat kiinni pannuun.
  • Täytä suolaisilla tai makeilla täytteillä ja tarjoa heti.

VINKKI! Jos pakastat lettuja, pane palat leivinpaperia lettujen väliin, niin ne eivät tartu toisiinsa kiinni.


Pinaattiletut: Varma – ja terveellinen – suosikki

Herkulliset pinaattiletut ovat helppoa ja terveellistä arkiruokaa, josta kaikki pitävät.

Eikä mikään ihme! Niihin voi laittaa erilaisia täytteitä, ne on helppo ja nopea valmistaa ja ne voi valmistaa jo ennalta. Ja pinaattiletut vain ovat niin hyviä!

nainen ja lapsi valmistavat pinaattilettuja keittiössä

MAISTUISIVATKO PINAATTILETUT? Kyllä kiitos!

© iStock

Pinaattiletut ovat suosikkeja, mutta lettutaikinaan voi lisätä myös muita terveellisiä aineita, kuten kesäkurpitsaa, punajuurta tai porkkanaa. Pinaattiletut ja muut ruokaisat letut ovat monipuolista ja terveellistä ruokaa, jotka valmistuvat nopeasti.

Nämä kaura-pinaattiletut tuovat veden kielelle, mutta ennen kuin riennät keittiöön valmistamaan niitä, lue vielä, miksi ne ovat niin terveellisiä.

1 Pinaattilettujen pinaatti on näin terveellistä


Pinaatti antaa pinaattiletuille kauniin vihreän värin. Lisäksi pinaatilla on monia terveyshyötyjä.

Pinaatti sisältää monia vitamiineja ja kivennäisaineita, esimerkiksi A-vitamiinia, C-vitamiinia, rautaa, folaattia ja kaliumia. Pinaatista saa myös runsaasti antioksidantteja ja kuitua.

2 Kaura on näin terveellistä


Nämä pinaattiletut sisältävät kauraa, jota kannattaa syödä vaikka joka päivä. Kaurasta saa runsaasti tärkeää ravintokuitua, joka pitää kylläisenä pidempään ja edistää ruoansulatusta.

Lue lisää superterveellisestä kaurasta täältä

3 Kolme ehdotusta: Täytetyt pinaattiletut


Kaipaatko vinkkejä siitä, millä pinaattiletut voisi täyttää? Näissä ehdotuksissa täytteenä käytetään broileria, lohta ja kasviksia.

  • Pinaattiletut, grillattua broileria ja kasviksia
    Täytä pinaattiletut grillatun broilerin suikaleilla, paprikalla, sipulilla ja valkosipulitahnalla.

  • Pinaattiletut, savulohta ja avokadoa
    Täytä pinaattiletut savulohella, avokadoviipaleilla ja vähärasvaisella, sitruunalla ja tillillä maustetulla jogurttikastikkeella.

  • Pinaattiletut, hummusta ja kasviksia
    Levitä pinaattilettujen päälle hummusta, ja lisää paistettua punajuurta ja fetaa kuutioina sekä paahdettuja seesaminsiemeniä.

Vain mielikuvitus on rajana sille, millä pinaattiletut voi täyttää!

4 Voiko pinaattiletut pakastaa?


Pinaattiletut voi hyvin pakastaa. Tässä muutamia vinkkejä:

  • Jäähdytä ensin: Jäähdytä pinaattiletut kunnolla ennen pakastamista.
  • Pakkaa yksitellen: Kääri pinaattiletut erikseen leivinpaperiin, jotta ne eivät tartu toisiinsa.
  • Pane pussiin: Pane leivinpaperiin käärityt pinaattiletut pakastepussiin tai ilmatiiviiseen astiaan.
  • Sulatus: Sulata pakastetut pinaattiletut ennen käyttöä jääkaapissa yön yli tai kuumenna ne suoraan pannulla tai uunissa.

Lue myös: Näin kauan ruoka säilyy pakastimessa