Proteiinipitoiset kaura-raejuustoletut

20 minuuttia
196 kcal

Sitä ei päälle päin huomaisi, mutta letut ovat täynnä proteiinia ja ravintokuitua – ja siksi todella täyttäviä.

Lettupino, jonka päällä on marjoja

KUITU JA PROTEIINI huolehtivat siitä, että nämä letut pitävät kylläisenä pitkään.

© wichmann+bendtsen

Proteiinipitoiset kauraletut ja raejuustoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 kpl

  • munaa
  • 75 g raejuustoa
  • 50 g kaurahiutaleita
  • ½ rkl akaasiahunajaa
  • ¼ tl vaniljajauhetta
  • ¼ tl kanelia
  • ¼ tl ruokasoodaa

Valmistus

  • Soseuta kaikki lettuainekset sileäksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 5 minuuttia.
  • Paista letut paistinpannulla keskilämmöllä.
  • Tarjoa letut suosikkitäytteittesi kanssa, esim. vaniljarahkan ja tuoreiden marjojen kera.

Vinkkejä

  • Lisää hieman maitoa, jos taikinasta tulee liian paksua.
  • Tee kerralla iso satsi. Letut nimittäin säilyvät hyvin jääkaapissa tai pakastimessa, ja ne on helppo lämmittää uudelleen uunissa tai leivänpaahtimen päällä.
  • Jauhottomat letut täytyy kääntää hieman tavallisia varovaisemmin, jotta ne eivät hajoa palasiksi.
  • Ne ovat niin herkullisia, että ne sopivat jälkiruuaksi esimerkiksi Nutellan ja banaanin tai jäätelön ja hillon kera.