Lohirullat, pinaattia ja tuorejuustoa

30 minuuttia
309 kcal

Vain vähän hiilihydraatteja mutta runsaasti täyttävää proteiinia ja terveellisiä rasvahappoja. Jos etsit vähäkalorista lounasta, tässä se on.

Lohirullat, pinaattia ja tuorejuustoa

LOHIRULLAT, PINAATTIA JA TUOREJUUSTOA – sopii vaikka tapaspöytään.

© wichmann+bendtsen

Lohirullat, pinaattia ja tuorejuustoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 180 g pinaattia
  • 2 munaa
  • ½ tl merisuolaa
  • 3 rkl maustettua tuorejuustoa
  • 100 g kylmäsavulohta
  • 100 g babypinaattia
  • 1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • Napostelukasviksia, esim. kurkkua, tomaattia ja paprikaa

Valmistus

  • Kuumenna uuni (kiertoilma) 190 asteeseen.
  • Jos käytät pakastettua pinaattia, väännä sulaneesta pinaatista neste pois.
  • Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset.
  • Sekoita pinaatti keltuaisiin.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele se varovasti pinaatin joukkoon lastalla. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 12 minuuttia.
  • Poista leivinpaperi varovasti ja jäähdytä pohja. Levitä päälle tuorejuustoa. Levitä päälle lohiviipaleita mutta älä aivan pohjan reunaan asti.
  • Kääri tiukasti rullalle. Leikkaa suupaloiksi ja asettele pinaatinlehtien päälle.
  • Vatkaa öljy, hunaja ja sitruunamehu keskenään ja levitä kastike lohirullien päälle. Tarjoile napostelukasvisten kanssa.

VINKKI Vieläkin kevyemmän version saat, kun sekoitat tuorejuuston joukkoon hieman vähärasvaista ranskankermaa.