Ramen broilerista ja kasviksista

30 minuuttia
348 kcal

Ramen on mahtavan maukas keitto, joka on yksinkertainen valmistaa. Ramen on mahtavan maukas ruoka. Meidän versiossamme pääosissa ovat maukas liemi, broileri ja kasvikset sekä tietysti vakioainekset, yrtit nuudelit ja kananmuna.

Ramen kulhossa

RAMEN on maukas japanilainen ruoka, jossa on aina nuudeleita, kasviksia ja kananmunaa sekä mahtavan maukas liemi.

© wichmann+bendtsen

Mikä ramen on?

Ramen on alkujaan kiinalainen ruoka, mutta ramenin nykyversio on peräisin Jokohamasta, Japanista. Ramen sisältää useimmiten paksuja udon-vehnänuudeleita, mutta meidän versiossamme on käytetty tattarinuudeleita eli sobaa. Mutta onko ramen keitto vai nuudelipata? Ramen voi olla kumpi vain – riippuu syöjän näkemyksestä ja liemen määrästä. Ramen on mahtavan maukas ruoka. Meidän broileri-ramenissamme pääosissa ovat maukas liemi, broileri ja kasvikset sekä tietysti vakioainekset, yrtit nuudelit ja kananmuna.

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Ramen broilerista

  • 1 broilerin rintafilettä
  • (tuore chili)
  • oliiviöljyä
  • teriyakikastiketta tai riisiviinietikkaa
  • 2 munaa
  • ½ l kanaalientä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • inkivääriä (parin sentin pala)
  • 8 vihreää papua
  • merisuolaa
  • rapsi- tai seesamiöljyä
  • 25 g (tattari)nuudeleita
  • 1 paksoin (pinaattikiinankaalin) tai kiinankaalin lehtiä
  • kourallinen babypinaattia
  • vähän korianteria
  • vähän (thai)basilikaa

Näin valmistetaan ramen

  • Sipaiset broilerifileet öljyllä ja ruskista molemmilta puolilta. Pienennä lämpöä ja kypsennä 5–6 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Pirskota lopussa fileiden päälle terijakikastiketta, joka karamellisoituu lihan pintaan tai lorauta pannulle tilkka riisiviinietikkaa. Jos haluat hieman tulisuutta, voit lisätä myös silputtua tuoretta chiliä.
  • Anna fileiden vetäytyä hetki ja viipaloi.
  • Keitä kananmunia seitsemän minuuttia, jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori munat.

Valmista ramenin liemi:

  • Kuumenna kanaliemi kattilassa.
  • Kuori valkosipuli ja inkivääri, hienonna ne ja lisää liemeen.
  • Jos käytät tuoreita papuja. huuhtele pavut ja kiehauta niitä kolme minuuttia. Lisää keitinveteen ripaus suolaa ja rypsiöljyä. Valuta ja halkaise paksut pavut pituussuunnassa. Pakastepavut voit lisätä ramenliemeen suoraan.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Lisää revityt salaatinlehdet ja pinaatti ramenliemeen.
  • Tarkista maku, ja lisää tarvittessa mausteita ja jaa ramen kulhoihin.
  • Lisää pavut, nuudelit, broileri, muna ja yrtit ramen-annoksiin.

Ihastuitko aasialaisiin makuihin? Kokeile myös misokeittoa.

Vinkki
Ramen sisältää aina nuudeleita, kasviksia ja keitetyn munan sekä ennen kaikkea maukkaan liemen. Jos eksoottisempien öljyjen, etikkojen ja kastikkeiden hankkiminen on hankalaa, voit käyttää ramenin liemessä soijakastiketta ja omenaviinietikkaa.