Ramen broilerista ja kasviksista

30 minuuttia
348 kcal

Ramen on mahtavan maukas keitto, joka on yksinkertainen valmistaa. Ramen on mahtavan maukas ruoka. Meidän versiossamme pääosissa ovat maukas liemi, broileri ja kasvikset sekä tietysti vakioainekset, yrtit nuudelit ja kananmuna.

Ramen kulhossa

RAMEN on maukas japanilainen ruoka, jossa on aina nuudeleita, kasviksia ja kananmunaa sekä mahtavan maukas liemi.

© wichmann+bendtsen

Mikä ramen on?

Ramen on alkujaan kiinalainen ruoka, mutta ramenin nykyversio on peräisin Jokohamasta, Japanista. Ramen sisältää useimmiten paksuja udon-vehnänuudeleita, mutta meidän versiossamme on käytetty tattarinuudeleita eli sobaa. Mutta onko ramen keitto vai nuudelipata? Ramen voi olla kumpi vain – riippuu syöjän näkemyksestä ja liemen määrästä. Ramen on mahtavan maukas ruoka. Meidän broileri-ramenissamme pääosissa ovat maukas liemi, broileri ja kasvikset sekä tietysti vakioainekset, yrtit nuudelit ja kananmuna.

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

Ramen broilerista

  • 1 broilerin rintafileetä
  • (tuore chili)
  • ekstraneitsytoliiviöljyä
  • terijakikastiketta tai riisiviinietikkaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ l kana- tai kasvislientä
  • 1 valkosipulinkynttä
  • inkivääriä (parin sentin pala)
  • 8 vihreää papua
  • merisuolaa
  • rapsi- tai seesamiöljyä
  • 25 g (tattari)nuudeleita
  • 1 paksoin (pinaattikiinankaalin) tai kiinankaalin lehtiä
  • kourallinen babypinaattia
  • pieni kourallinen korianteria
  • pieni kourallinen (thai)basilikaa

Näin valmistetaan ramen

  • Sivele broilierin rintafileet öljyllä ja ruskista molemmilta puolilta. Pienennä lämpöä ja kypsennä 5–6 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Pirskota lopussa fileiden päälle terijakikastiketta, joka karamellisoituu lihan pintaan, tai lisää pannuun loraus riisiviinietikkaa. Jos haluat hieman tulisuutta, voit lisätä myös silputtua tuoretta chiliä.
  • Anna fileiden vetäytyä hetki.
  • Keitä kananmunia seitsemän minuuttia.
  • Viipaloi kypsät broilerifileet. Kuori munat.

Valmista ramenin liemi:

  • Tee kana- tai kasvisliemi (kuutiosta).
  • Kuori valkosipuli ja inkivääri, hienonna ne ja lisää ramenliemeen.
  • Jos käytät tuoreita papuja. huuhtele pavut ja kiehauta niitä kolme minuuttia. Lisää keitinveteen ripaus suolaa ja rypsiöljyä. Valuta ja halkaise paksut pavut pituussuunnassa. Pakastepavut voit lisätä ramen-liemeen suoraan.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Huuhtele paksoi tai kiinankaali, pinaatti ja yrtit ja lisää ne rameniin.
  • Tarkista maku, ja lisää tarvittessa mausteita ja jaa ramen kulhoihin.
  • Lisää pavut, nuudelit, broileri, kananmunat ja yrtit ramen-annoksiin.

Ihastuitko aasialaisiin makuihin? Kokeile myös misokeittoa.

Vinkki
Ramen sisältää aina nuudeleita, kasviksia ja keitetyn munan sekä ennen kaikkea maukkaan liemen. Jos eksoottisempien öljyjen, etikkojen ja kastikkeiden hankkiminen on hankalaa, voit käyttää ramenin liemessä soijakastiketta ja omenaviinietikkaa.


Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background