Tulinen aasialainen sieni-tuorehernekeitto

30 minuuttia
470 kcal

Päivällinen

Tulinen aasialainen sieni-tuorehernekeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 6 dl kana- tai kasviskeittoa
  • 2 pieni salottisipuli
  • 2 cm inkiväärinjuurta
  • ½ punaista chilipaprikaa
  • 2 sitruunaruohon varsi
  • 1 limetin mehu
  • 2 tl nam plaa -kalakastiketta
  • 200 g osterivinokkaita
  • 200 g siitakesieniä
  • 200 g herneitä
  • 100 g lasinuudeleita eli mungopapunuudeleita
  • 1 dl thai-basilikaa
  • 4 tuoretta mintunoksaa

Valmistus

Kuumenna keitto kiehuvaksi ja perkaa kasvikset. Silppua sipuli, inkivääri, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne keittoon. Lisää limettimehu ja kalakastike. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko sienet keittoon ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää keittoon peratut herneet, nuudelit ja silputut yrtit, ja anna keiton kiehahtaa. Ota keitto liedeltä, lisää tarvittaessa limettimehua ja kalakastiketta. Nauti kuumana.

Terveysvaikutukset

Keitto sisältää runsaasti vastustuskykyä vahvistavia antioksidantteja, kuten beetakaroteenia ja C-vitamiinia ja hivenaineista seleeniä. Lisäksi keitossa on runsaasti rautaa, joka edistää verisolujen tuotantoa.