Aasialainen sienikeitto chilin ja herneiden kera

Päivällinen

maanantai 1. helmikuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

3 dl kana- tai kasviskeittoa
pieni salottisipuli
1 cm inkiväärinjuurta
1/4 punaista chilipaprikaa
1 sitruunaruohon varsi
1/2 limetin mehu
1 tl nam plaa -kalakastiketta
100 g osterivinokkaita
100 g siitakesieniä
100 g herneitä
50 g lasinuudeleita eli mungopapunuudeleita
1/2 dl thai-basilikaa
2 tuoretta mintunoksaa


Valmistus

Kuumenna keitto kiehuvaksi ja perkaa kasvikset. Silppua sipuli, inkivääri, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne keittoon. Lisää limettimehu ja kalakastike. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko sienet keittoon ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää keittoon peratut herneet, nuudelit ja silputut yrtit, ja anna keiton kiehahtaa. Ota keitto liedeltä, lisää tarvittaessa limettimehua ja kalakastiketta. Nauti kuumana.

Terveysvaikutukset
Keitto sisältää runsaasti vastustuskykyä vahvistavia antioksidantteja, kuten beetakaroteenia ja C-vitamiinia ja hivenaineista seleeniä. Lisäksi keitossa on runsaasti rautaa, joka edistää verisolujen tuotantoa.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee