Aasialainen sienikeitto chilin ja herneiden kera

Päivällinen

maanantai 1. helmikuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Aasialainen sienikeitto chilin ja herneiden kera

1 annos

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

3 dl kana- tai kasviskeittoa

1 pieni salottisipuli

1 cm inkiväärinjuurta

1/4 punaista chilipaprikaa

1 sitruunaruohon varsi

1/2 limetin mehu

1 tl nam plaa -kalakastiketta

100 g osterivinokkaita

100 g siitakesieniä

100 g herneitä

50 g lasinuudeleita eli mungopapunuudeleita

1/2 dl thai-basilikaa

2 tuoretta mintunoksaa

Valmistus

Kuumenna keitto kiehuvaksi ja perkaa kasvikset. Silppua sipuli, inkivääri, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne keittoon. Lisää limettimehu ja kalakastike. Anna kiehua 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko sienet keittoon ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää keittoon peratut herneet, nuudelit ja silputut yrtit, ja anna keiton kiehahtaa. Ota keitto liedeltä, lisää tarvittaessa limettimehua ja kalakastiketta. Nauti kuumana.

Terveysvaikutukset
Keitto sisältää runsaasti vastustuskykyä vahvistavia antioksidantteja, kuten beetakaroteenia ja C-vitamiinia ja hivenaineista seleeniä. Lisäksi keitossa on runsaasti rautaa, joka edistää verisolujen tuotantoa.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 470 kcal

Proteiinia: 24 g

Rasvaa: 7 g

Hiilihydraattia: 76 g

Kuitua: 14 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee