Avokadopurilainen lautasella
© wichmann+bendtsen

Avokado-savulohislider

Vaihda tuplajuustopurilaiset terveellisiin miniburgereihin eli slidereihin. Nämä avokado-savulohisliderit maistuvat kaikille!

torstai 4. toukokuuta 2017 teksti A. Sørensen

Savulohislider: Lohta, pinaattia, punakaalia ja kaprissalsaa avokadon­puolikkaiden välissä

4 kpl

TARVITTAVA AIKA

Aika yhteensä: 15 minuuttia

AINEKSET

4 avokadoa

Salsa

1 rkl tuoretta tilliä

pieni pala purjoa

3 rkl kapriksia

merisuolaa

pippuria myllystä

Kastike

2 rkl majoneesia, katso ohje alla

2 rkl skyriä

½ sitruunan kuori ja mehu

Täyte

4 viipaletta kylmäsavulohta

100 g punakaalia viipaleina

tuoretta babypinaattia

Päälle

1 rkl chian siemeniä

Majoneesi

2 dl neitsytoliiviöljyä

1 muna

2 tl etikkaa

merisuolaa

pippuria myllystä

Sekoita ainekset sauvasekoittimella.

Savulohisliderin valmistus

  • Kuori ja leikkaa avokadot poikittain kahtia.

  • Poista kivi.
  • Hienonna tilli, purjo ja kaprikset ja sekoita salsa.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Sekoita majoneesi, skyr, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu.
  • Laita avokadon puolikas lautaselle, levitä päälle kastiketta, täytä lohella, salsalla, punakaalilla ja pinaatilla ja nosta kansi päälle
  • Ripottele päälle chian siemeniä.

Kokeile myös mausteista avokadohampurilaista!

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 319 kcal

Proteiinia: 10,1 g

Rasvaa: 25,1 g

Hiilihydraattia: 18,3 g

Kuitua: 8 g

Savulohi-avokadoslider
© wichmann+bendtsen

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee