Mausteinen avokadohampurilainen

25 minuuttia

Parsalla aateloitu lihaisa hampurilainen, jossa on avokadonpuolikkaat sämpylän tilalla.

Suosikkiruokia hukkumatta hiilihydraatteihin.

Mausteinen avokadohampurilainen

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 250 g paistijauhelihaa (korkeintaan 10 % rasvaa)
  • 1 valkosipulin kynsi puristettuna
  • ½ tl silputtua chilipaprikaa
  • 1 tl oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 avokadoa
  • ½ punasipulia
  • 2 frisee- tai sydänsalaatin lehteä
  • 4 vihreää tankoparsaa
  • 1 kuorittu porkkana

BBQ-kastike (4 annosta)

  • 23 g aurinkokuivattua tomaattia (ei öljyssä)
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl tamaria (gluteenitonta soijakastiketta)
  • 2 rkl kevätsipulisilppua
  • veitsenkärjellinen steviaa
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • ½ valkosipulinkynttä
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl tuoretta persiljasilppua
  • merisuolaa, mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Sekoita jauhelihaan valkosipuli ja chili, ja muotoile kahdeksi pihviksi.

  • Paista paistinpannussa niukassa öljyssä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.

  • Soseuta kastikeainekset tehosekoittimessa.

  • Pilko kasvikset. Kuori avokadot.

  • Pane lautaselle puolikas avokadoa (leikkaa pohja tasaiseksi) ja pane pihvi sen päälle.

  • Lisää kastiketta, kasvikset ja toinen avokadonpuolikas.

  • Koristele tuoreilla yrteillä.