Suosikkiruokia hukkumatta hiilihydraatteihin.

Mausteinen avokadohampurilainen

Parsalla aateloitu lihaisa hampurilainen, jossa on avokadonpuolikkaat sämpylän tilalla.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Mausteinen avokadohampurilainen

2 hengelle

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

250 g paistijauhelihaa (korkeintaan 10 % rasvaa)

1 valkosipulin kynsi puristettuna

½ tl silputtua chilipaprikaa

1 tl oliiviöljyä paistamiseen

2 avokadoa

½ punasipulia

2 frisee- tai sydänsalaatin lehteä

4 vihreää tankoparsaa

1 kuorittu porkkana

BBQ-kastike (4 annosta)

23 g aurinkokuivattua tomaattia (ei öljyssä)

2 rkl vettä

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl tamaria (gluteenitonta soijakastiketta)

2 rkl kevätsipulisilppua

veitsenkärjellinen steviaa

2 tl omenaviinietikkaa

½ valkosipulinkynttä

1 rkl sinappia

1 tl tuoretta persiljasilppua

merisuolaa, mustapippuria myllystä

  • Sekoita jauhelihaan valkosipuli ja chili, ja muotoile kahdeksi pihviksi.

  • Paista paistinpannussa niukassa öljyssä noin 5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Soseuta kastikeainekset tehosekoittimessa.
  • Pilko kasvikset. Kuori avokadot.
  • Pane lautaselle puolikas avokadoa (leikkaa pohja tasaiseksi) ja pane pihvi sen päälle.
  • Lisää kastiketta, kasvikset ja toinen avokadonpuolikas.
  • Koristele tuoreilla yrteillä.

ravintosisältö/annos

Proteiinia: 33 g

Rasvaa: 40 g

Kuitua: 10,3 g

Hiilihydraattia: 31 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee