Savulohi-kikhernesalaatti

25 minuuttia
426,5 kcal

Kun ei tiedä, mitä laittaisi, savulohisalaatti on hyvä ja terveellinen valinta.

Savulohi-kikhernesalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 fenkoli
  • 2 tuoretta viikunaa
  • 150 g keitettyjä kikherneitä (tölkki- tai pahvipakkausversiotkin käyvät)
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 veitsenkärjellinen suolaa
  • ½ avokadoa
  • 1 kourallinen sinimailasen ituja
  • 10 g suklaata
  • 2 porkkanaa
  • 1 kourallinen kukkakaalia
  • 100 g savulohta

Kastike

  • 2 rkl sokeritonta maapähkinävoita
  • 4 jalapenoa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ½ appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 tl agavesiirappia
  • 2 rkl vettä

Valmistus

  • Sekoita kastikeainekset. Paista keitettyjä kikherneitä pannulla öljyn ja suolan kera 5 min.
  • Pilko vihannekset ja hedelmät ja pane ne 2 kulhoon lohen ja kikherneiden kera.
  • Kaada kastike päälle ja ripottele pinnalle rouhittua suklaata.
  • Voit halutessasi puristaa salaattiin vielä toisenkin appelsiininpuolikkaan mehun.