Mitkä kalat ovat terveellisimpiä

Oikeanlaista kalaa syömällä voi saada suuria terveyshyötyjä.

Kvinde med lille fisk i munden

Terveyden kannalta sillä on merkitystä, valitseeko lautaselleen lohta vai turskaa. Jos haluaa syödä terveyttä edistävää kalaa, kannattaa suosia rasvaista kalaa, kuten lohta.

Erään tutkimuksen mukaan mitä enemmän rasvaista kalaa syö, sitä pienempi on sydänveritulpan riski. Tästä on kiittäminen rasvaisen kalan sisältämiä omega-3-rasvahappoja.

Naiset hyötyvät eniten

Tutkimuksessa eniten rasvaista kalaa syöneellä naisryhmällä sydänveritulppien määrä oli 22 prosenttiyksikköä pienempi kuin vain vähän rasvaista kalaa syöneillä naisilla. Miesten kohdalla pudotus oli 12 prosenttiyksikköä.

LUE MYÖS: 8 tärkeintä kysymystä aivohalvauksesta

Tutkimusta tehtiin mm. Aalborgin yliopistossa Tanskassa ja siinä seurattiin 60 000 ihmistä 17 vuoden ajan ja tarkasteltiin osallistujien sydänveritulppien määrää ja ruokailutottumuksia.

LUE MYÖS: Pitääkö käyttää kalaöljyravintolisää?

Rasvainen kala osaksi ruokavaliota

Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan kalaa tulisi syödä 2-3 kertaa viikossa. Terveydelle erityisen hyödyllisiä rasvaisia kaloja ovat mm. makrilli, silli, anjovis, lohi, sardiniini ja kirjolohi.

Myös nivelkivut voi välttää syömällä rasvaista kalaa

Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!

TARJOUS: 3 kk 8,95 €


Newsletter background