Pinkit ohukaiset
6 kpl/2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 15 minuuttia
Valmistusaika: 10 minuuttia
Aika yhteensä: 25 minuuttia
AINEKSET
2 munaa
1 banaani
4 mansikkaa
4 rkl punajuurimehua
70 g kaurahiutaleita
¼ tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1 rkl akaasiahunajaan
½ tl kookosöljyä paistamiseen
Täyte
½ dl skyriä tai rahkaa
¼ tl vaniljajauhetta
½ rkl akaasiahunajaa
Pinkkien ohukaisten valmistus
Letut
- Sekoita ainekset (kookosöljyä lukuunottamatta) tasaiseksi ja ohueksi taikinaksi.
- Anna taikinan turvota 5–10 minuuttia.
- Lämmitä ohukaispannua keskilämmöllä ja pane hieman kookosöljyä pannun koloihin.
- Kun öljy on sulanut, kaada taikinaa pannulle noin 3 rkl ohukaista kohden.
- Paista pari minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia ja ohukaisen paistopuoli muuttuu aavistuksen kullanruskeaksi.
- Älä anna ohukaisen ruskistua liikaa, jotta heleä pinkki väri säilyy.
- Paista ohukaista toiselta puolelta noin minuutin ajan.
Täyte
- Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.
- Tarjoa ohukaiset jälkiruokana tai aamiaiseksi täytteen ja tuoreiden mansikoiden kera.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 400 kcal
Proteiinia: 16,3 g
Rasvaa: 11,5 g
Hiilihydraattia: 60,5 g
Kuitua: 5,4 g