Lautasellinen pinkkejä ohukaisia, marjoja ja rahkaa
© Wichmann+bendtsen

Pinkit ohukaiset

Riemastuttavat räiskäleet valloittavat värillään

maanantai 18. heinäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja S. Leth

Pinkit ohukaiset

6 kpl/2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 15 minuuttia

Valmistusaika: 10 minuuttia

Aika yhteensä: 25 minuuttia

AINEKSET

2 munaa

1 banaani

4 mansikkaa

4 rkl punajuurimehua

70 g kaurahiutaleita

¼ tl leivinjauhetta

½ tl vaniljajauhetta

1 rkl akaasiahunajaan

½ tl kookosöljyä paistamiseen

Täyte

½ dl skyriä tai rahkaa

¼ tl vaniljajauhetta

½ rkl akaasiahunajaa

Pinkkien ohukaisten valmistus

Letut

  • Sekoita ainekset (kookosöljyä lukuunottamatta) tasaiseksi ja ohueksi taikinaksi.
  • Anna taikinan turvota 5–10 minuuttia.
  • Lämmitä ohukaispannua keskilämmöllä ja pane hieman kookosöljyä pannun koloihin.
  • Kun öljy on sulanut, kaada taikinaa pannulle noin 3 rkl ohukaista kohden.
  • Paista pari minuuttia, kunnes taikina alkaa kuplia ja ohukaisen paistopuoli muuttuu aavistuksen kullanruskeaksi.
  • Älä anna ohukaisen ruskistua liikaa, jotta heleä pinkki väri säilyy.
  • Paista ohukaista toiselta puolelta noin minuutin ajan.

Täyte

  • Sekoita kaikki täytteen ainekset huolellisesti yhteen.
  • Tarjoa ohukaiset jälkiruokana tai aamiaiseksi täytteen ja tuoreiden mansikoiden kera.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 400 kcal

Proteiinia: 16,3 g

Rasvaa: 11,5 g

Hiilihydraattia: 60,5 g

Kuitua: 5,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Missä juokset mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee