Terveellisiä reseptejä Jälkiruoka Marjaisa s... Marjaisa skyr-jäädyke 5 tuntia 177 kcal Herkuttele hurmaavalla marjajäädykkeellä hyvällä omallatunnolla. Teksti: Martin Kreutzer ja Signe Moesby Leth 18. heinäkuuta 2016 Marjaisa skyr-jäädyke Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 3 dl skyriä tai rahkaa ½ tl vaniljajauhetta 1 rkl akaasiahunajaa ⅓ tl nestemäistä steviaa 1½ dl tuoreita tai pakastemarjoja (esim. vadelmia, karhunvatukoita, punaherukoita, mustaherukoita ja mansikoita) Marjaisan skyr-jäädykkeen valmistus Sekoita ainekset kulhossa. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan (käytimme 12 x 18 cm -kokoista vuokaa). Näin jäätynyt seos on lopuksi helppo irrottaa vuoasta. Pane vuoka pakastimeen 4–5 tunniksi, jotta seos ehtii jäätyä kokonaan. Ota vuoka pakastimesta, nosta jäätynyt seos varovasti vuoasta ja leikkaa annospaloiksi. Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille. VadelmaKarhunvatukka