Marjaisa skyr-jäädyke

5 tuntia
177 kcal

Herkuttele hurmaavalla marjajäädykkeellä hyvällä omallatunnolla.

Skyr-marjajäädykettä viipaleina

Marjaisa skyr-jäädyke

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 3 dl skyriä tai rahkaa
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 1 rkl akaasiahunajaa
  • ⅓ tl nestemäistä steviaa
  • 1½ dl tuoreita tai pakastemarjoja (esim. vadelmia, karhunvatukoita, punaherukoita, mustaherukoita ja mansikoita)

Marjaisan skyr-jäädykkeen valmistus

  • Sekoita ainekset kulhossa.

  • Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan (käytimme 12 x 18 cm -kokoista vuokaa).

  • Näin jäätynyt seos on lopuksi helppo irrottaa vuoasta.

  • Pane vuoka pakastimeen 4–5 tunniksi, jotta seos ehtii jäätyä kokonaan.

  • Ota vuoka pakastimesta, nosta jäätynyt seos varovasti vuoasta ja leikkaa annospaloiksi.

Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.