Skyr-marjajäädykettä viipaleina
© Wichmann+bendtsen

Marjaisa skyr-jäädyke

Herkuttele hurmaavalla marjajäädykkeellä hyvällä omallatunnolla.

maanantai 18. heinäkuuta 2016 teksti M. Kreutzer ja S. Leth

Marjaisa skyr-jäädyke

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 5 tuntia

Aika yhteensä: 5 tuntia

AINEKSET

3 dl skyriä tai rahkaa

½ tl vaniljajauhetta

1 rkl akaasiahunajaa

1/3 tl nestemäistä steviaa

1½ dl tuoreita tai pakastemarjoja (esim. vadelmia, karhunvatukoita, punaherukoita, mustaherukoita ja mansikoita)

Marjaisan skyr-jäädykkeen valmistus

  • Sekoita ainekset kulhossa.
  • Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan (käytimme 12 x 18 cm -kokoista vuokaa).
  • Näin jäätynyt seos on lopuksi helppo irrottaa vuoasta.
  • Pane vuoka pakastimeen 4–5 tunniksi, jotta seos ehtii jäätyä kokonaan.
  • Ota vuoka pakastimesta, nosta jäätynyt seos varovasti vuoasta ja leikkaa annospaloiksi.
Rahka ja skyr ovat mainioita välipalaruokia, mutta nämä hapatetut herkut sopivat hyvin myös esimerkiksi kastikepohjaksi eri aterioille.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 177 kcal

Proteiinia: 18,6 g

Rasvaa: 1,1 g

Hiilihydraattia: 23,7 g

Kuitua: 1,7 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee