Jäätelökesän kaloripommit

Onko suosikkijäätelösi listalla?

Kolme bikiniasuista naista syö jäätelöä rannalla.

Jäätelö on erottamaton osa kesää, mutta kysymys kuuluu, kuinka erottamattomaksi osaksi vyötärönympärystä jäätelö jämähtää.

© iStock

Viilentävä herkkujäätelö kuuluu kesälomaan, mutta keskivartalolle ilmaantuvien ylimääräisten poimujen ei tarvitse olla pakollisia. Niinpä on hyvä tiedostaa, mitä mainoskylttien suussasulavat kermajäätelöt suklaakuorrutteineen, rapeine krokantteineen ja taivaallisine kinuskikastikkeineen pitävät sisällään.

Olemme listanneet alle muutamia tuhdeimpia kaloripommeja sekä keveämpiä vaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin vilkaista myös ravintosisältöjen sokerimääriä, sillä ne saattavat olla yllättävän suuria, vaikka kalorilukema ei päätä huimaisikaan.

On turha petkuttaa itseään laskemalla pelkkiä kaloreita, sillä vaikka esimerkiksi normaalikokoinen avokado sisältää noin 275 kilokaloria, eli enemmän kuin Mars-jäätelöpatukka, energian laadussa on valtava ero. Avokadossa on paljon terveellistä, pehmeää rasvaa sekä runsain mitoin muitakin terveellisiä ravintoaineita. Epäterveellinen Mars-patukka sisältää puolestaan pelkkiä tyhjiä kaloreita.

Enerigaa ja sokeria/jäätelö

Snickers-jäätelöpatukka

245 kilokaloria

19,1 g sokeria (lähes 4 tl)

Mars-jäätelöpatukka

204 kaloria

18,4 g sokeria (noin 4,5 tl)

Magnum Almond

285 kilokaloria

25 g sokeria (yli 6 tl)

Cornetto Enigma suklaa-kinuski

230 kilokaloria

19 g sokeria (lähes 4 tl)

Twister

69 kilokaloria

12 g sokeria (noin 3 tl)

Solero Exotic

98 kilokaloria

17 grammaa sokeria (yli 4 tl)

Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background