Kuva: Miklos Szabo

Pinaattimuhennosta, munaa, lohta ja avokadoa

Pinaattimuhennosta, munaa, lohta ja avokadoa lounaaksi. Voiko terveellisempää ollakaan!

keskiviikko 2. joulukuuta 2015 teksti Anne Larsen

Pinaattimuhennosta, lohta, munaa ja avokadoa

1 annos

100 g babypinaattia
1 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
merisuolaa
75 g kylmäsavulohta
1⁄2 avokado
sitruunaa
mustapippuria myllystä
vesikrassia tai rucolaa
1 tl valkoviinietikkaa
1 iso kananmuna

Tiedätkö, mitä on tulehdusta hillitsevä ruoka? Täällä se kerrotaan. Klikkaa tästä

Näin valmistat pinaattimuhennosta, lohta, munaa ja avokadoa

  • Huuhdo pinaatti, linkoa se tai valuta siivilässä. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pinaatti ja ripaus suolaa. Kääntele pinaattia kattilassa, kunnes pinaatti menee kokoon. Kaada siivilään, painele liika neste pois.
  • Kokoa annos pinaatista, kylmäsavulohesta, avokadoviipaleista. Pirskota sitruunamenuja päälle ja pyöräytä annokseen myllystä mustapippuria.
  • Huuhtele krassi tai rucola. Taputtele kuivaksi talouspaperissa. 
  • Keitä kananmuna löysäksi - anna kiehua 3 minuuttia tai valmista uppomuna: 
  • Keitä vettä kattilassa kananmunan uppokeittämiseen. Lorauta tilkka etikkaa veteen.
  • Riko kananmuna pieneen kulhoon tai kuppiin. Laske kanamuna varovasti veteen. Pidä vesi juuri kiehumaisillaan, se ei saa kiehua. Uppomuna on valmis 2 ½ minuutin jälkeen, jolloin muna on löysä.
  • Nosta muna reikäkauhalla annokseen. Lisää päälle ripaus suolaa ja vastajauhettua pippuria ja krassia tai rucolaa.

Vältätkö avokadoa, koska ajattelet sen lihottavan? Tarkista täältä lihottaako avokado.

Annoksen ravintoainesisältö
Energiaa: 371 kcal Proteiinia: 27,2 g Rasvaa: 25,5 g Hiilihydraattia: 11,7 g Kostfibre 5,1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin aikaan treenaat mieluiten?


KUNTO PLUS suosittelee