Pinaattimuhennosta, munaa, lohta ja avokadoa

15 minuuttia
371 kcal

Pinaattimuhennosta, munaa, lohta ja avokadoa lounaaksi. Voiko terveellisempää ollakaan!

Kuva: Miklos Szabo

Pinaattimuhennosta, lohta, munaa ja avokadoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

1 annos

  • 200 g babypinaattia
  • 2 tl ekstraneitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • 150 g kylmäsavulohta
  • 2 avokado
  • sitruunaa
  • mustapippuria myllystä
  • vesikrassia tai rucolaa
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 iso kananmuna

Näin valmistat pinaattimuhennosta, lohta, munaa ja avokadoa

  • Huuhdo pinaatti, linkoa se tai valuta siivilässä. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää pinaatti ja ripaus suolaa. Kääntele pinaattia kattilassa, kunnes pinaatti menee kokoon. Kaada siivilään, painele liika neste pois.

  • Kokoa annos pinaatista, kylmäsavulohesta, avokadoviipaleista. Pirskota sitruunamenuja päälle ja pyöräytä annokseen myllystä mustapippuria.

  • Huuhtele krassi tai rucola. Taputtele kuivaksi talouspaperissa.

  • Keitä kananmuna löysäksi - anna kiehua 3 minuuttia tai valmista uppomuna:

  • Keitävettä kattilassa kananmunan uppokeittämiseen. Lorauta tilkka etikkaa veteen.

  • Riko kananmuna pieneen kulhoon tai kuppiin. Laske kanamuna varovasti veteen. Pidä vesi juuri kiehumaisillaan, se ei saa kiehua. Uppomuna on valmis 2 ½ minuutin jälkeen, jolloin muna on löysä.

  • Nosta muna reikäkauhalla annokseen. Lisää päälle ripaus suolaa ja vastajauhettua pippuria ja krassia tai rucolaa.

Vältätkö avokadoa, koska ajattelet sen lihottavan? Tarkista täältä lihottaako avokado.