Professorin viherpuuro (fodmap)

5 minuuttia
79 kcal

FODMAP-ruokavaliolla voi olla haastavaa saada riittävästi vihanneksia ja hedelmiä. Vatsaystävällinen viherpuuro on silloin oiva apu.

Viherpuuro, jossa kurkkua, pinaattia ja kiiviä

KIIVI sopii kohtuullisina määrinä fodmap-ruokavalioon, ja se sisältää runsaasti C-, E- ja K-vitamiinia, kuitua sekä fytokemikaaleja.

© wichmann+bendtsen

Viherpuuro fodmap-ruokavalioon

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annos

  • 200 g kurkkua
  • 100 g pakastepinaattia
  • 20 viinirypälettä tai 1 kypsä kiivi
  • 2 kourallista pavunituja
  • 2 kourallista persiljaa
  • 10 g inkivääriä
  • 1 sitruunan mehu
  • 4 dl vettä

Valmistus

  • Soseuta ainekset tehosekoittimessa pehmeäksi vihersmoothieksi.
  • Kaada lasiin ja nauti heti.

VINKKI
Appelsiini, mansikat ja mustikat ovat myös hyviä valintoja herkkävatsaiselle verrattain alhaisen fruktoosipitoisuutensa vuoksi.