Viherpuuro auttoi Riken vatsavaivoihin
Rikke kärsi vuosia turvotuksesta ja ummetuksesta. Sitten hän löysi viherpuuron ja alkoi syödä sitä päivittäin, ja yhtäkkiä oireet olivat hävinneet.
Rikke kärsi vuosia turvotuksesta ja ummetuksesta. Sitten hän löysi viherpuuron ja alkoi syödä sitä päivittäin, ja yhtäkkiä oireet olivat hävinneet.
”Kaikki alkoi siitä, kun innostuin kaalista ja halusin selvittää, miksi se on niin terveellistä. Sitten törmäsin viherpuuroon, ja se kuulosti varsin mielenkiintoiselta.”
Näin kertoo 57-vuotias Rikke, joka luettuaan viherpuurosta ja löydettyään reseptin hankki siltä istumalta ainekset ensimmäiseen puuroonsa.
Ensikokemus ei kuitenkaan aivan vastannut odotuksia.
Lue myös: Opi syömään oikein – pysyvästi
”Kun olisi ruohoa syönyt. Olin varma, etten enää ikinä pistäisi sitä suuhuni”, Rikke muistelee.
Mutta toisin kävi.
Itse asiassa hän on syönyt sitä joka päivä neljän kuukauden ajan. Hän on kuitenkin muokannut reseptiä hieman, ja nyt hän suorastaan nauttii puurosta.
Rikke sanoo huomaavansa selvästi, että puuro tekee hyvää hänen elimistölleen.
Erityisesti hänen vatsansa on toiminut huomattavasti paremmin sen jälkeen, kun hän alkoi syödä hittipuuroa päivittäin.
”Aiemmin kärsin turvotuksesta ja vatsa oli usein hieman kovalla. Nyt vatsani on rauhallisempi ja vakaampi, mikä on todella helpotus”, Rikke sanoo.
Hän tuntee voivansa paremmin ja haluaa tietää, miten puuro vaikuttaa pidemmällä aikavälillä.
”Tämä on myös pienimuotoinen kokeilu, ja odotan innolla, saanko puurosta vielä enemmän hyötyjä kuin mitä jo nyt olen kokenut”, Rikke sanoo.
Moni aloittaa päivänsä viherpuurolla, mutta Rikke ei nauti sitä aamiaiseksi. Hän paastoaa 16 tuntia vuorokaudessa ja syö siksi puuron aina vasta lounaan jälkeen.
Lue myös: 16 tunnin paasto – näin 16/8-paasto toimii
Hän valmistaa sitä päivittäin, joten se vie jonkin verran aikaa – mutta toisaalta hän säästää aikaa käyttämällä pääasiassa pakastevihanneksia.
”Käytän lähes yksinomaan pakastevihanneksia. Erityisesti lehtikaalia, koska sen pilkkominen vie niin kauan”, Rikke selittää.
Riken puurossa on aina lehtikaalia ja usein lisäksi pinaattia, avokadoa, parsakaalia, porkkanaa ja kurkumaa. Lisäksi se sisältää aina piimää tai rahkaa, josta puuro saa samettimaisen koostumuksen.
”Ja jottei se maistuisi vain ruoholle, lisään joukkoon kiiviä, banaania, mustikoita ja joskus mansikoita. Vihreä on kuitenkin aina pääosassa, ja sitä mukaa kuin rohkeuteni kasvaa, käytän sitä yhä enemmän”, Rikke huomauttaa.
(Katso professori Oluf Borbye Pedersenin alkuperäinen resepti täältä 👇)
Vaikka hänen ensikokemuksensa puurosta oli hänen omien sanojensa mukaan ”järkyttävä”, nyt siitä on tullut osa hänen arkeaan.
Hän on oppinut pitämään siitä, mutta hän on myös varma, että se tekee hänelle todella hyvää.
”Se on investointi terveyteeni. Jos voi tehdä jotain itsensä hyväksi, niin se pitää tehdä”, Rikke sanoo.