Terveellisiä reseptejä Päivällinen Broileri-p... Broileri-pähkinävokki 20 minuuttia 414 kcal Ihan paras broileri-pähkinävokki valmistuu 20 minuutissa. Teksti: Maria Christensen 10. joulukuuta 2022 KANAWOK – jos broileria jää yli, käytä loput vaikka munakkaassa seuraavana päivänä. © wichmann+bendtsen Broileri-pähkinävokki Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 150 g pitkiä vihreitä papuja 1 sipuli 200 g herkkusieniä 1 punainen paprika oliiviöljyä 250 g broilerin rintafilettä 1 rkl maissitärkkelystä 25 g (cashew)pähkinöitä tuoretta korianteria Vokkikastike ½ dl soijakastiketta 2 rkl sokeria ¼ dl limettimehua ¼ dl vettä tuoretta tai kuivattua chiliä Valmistus Napsi pavuista kuivat päät pois ja leikkaa pavut pätkiksi. Kaada päälle kiehuvaa vettä 1 minuutiksi ja upota pavut sitten kylmään veteen. Paloittele sipuli, herkkusienet, paprika ja broileri suupaloiksi. Kypsennä broileria tilkassa öljyä vokkipannulla noin 3–4 minuuttia. Lisää herkkusienet, paprika ja sipuli. Jatka kypsentämistä 4 minuuttia. Sekoita maissitärkkelys vokkikastikkeeseen, lisää papujen kanssa pannulle ja kuumenna. Viimeistele vokki (cashew) pähkinöillä ja korianterisilpulla. Vokkikastike:Ravista yhteen 5 ainetta: chiliä, limeä, sokeria, soijakastiketta ja vettä, niin kastikkeessa on kaikkia perusmakuja. Kastikkeen sävyä voi myös muunnella esimerkiksi inkiväärillä, valkosipulilla, kiinalaisella viisimausteella ja yrteillä oman maun mukaan. VINKKI! Korianterin voi korvata lehtipersiljalla tai millä tahansa mieleisellä yrtillä.VINKKI! Ruskea riisi sopii vokin kaveriksi. Sekoita kypsä riisi vokkiin, niin se imee kastikkeesta itseensä makua. BroileriPähkinätSienetPavut