Broileri-pähkinävokki

20 minuuttia
414 kcal

Ihan paras broileri-pähkinävokki valmistuu 20 minuutissa.

broileri-kasvis-cashewpähkinävokki

KANAWOK – jos broileria jää yli, käytä loput vaikka munakkaassa seuraavana päivänä.

© wichmann+bendtsen

Broileri-pähkinävokki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 150 g pitkiä vihreitä papuja
  • 1 sipuli
  • 200 g herkkusieniä
  • 1 punainen paprika
  • oliiviöljyä
  • 250 g broilerin rintafilettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 25 g (cashew)pähkinöitä
  • tuoretta korianteria

Vokkikastike

  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ dl limettimehua
  • ¼ dl vettä
  • tuoretta tai kuivattua chiliä

Valmistus

  • Napsi pavuista kuivat päät pois ja leikkaa pavut pätkiksi. Kaada päälle kiehuvaa vettä 1 minuutiksi ja upota pavut sitten kylmään veteen.
  • Paloittele sipuli, herkkusienet, paprika ja broileri suupaloiksi.
  • Kypsennä broileria tilkassa öljyä vokkipannulla noin 3–4 minuuttia.
  • Lisää herkkusienet, paprika ja sipuli. Jatka kypsentämistä 4 minuuttia.
  • Sekoita maissitärkkelys vokkikastikkeeseen, lisää papujen kanssa pannulle ja kuumenna.
  • Viimeistele vokki (cashew) pähkinöillä ja korianterisilpulla.

Vokkikastike:

Ravista yhteen 5 ainetta: chiliä, limeä, sokeria, soijakastiketta ja vettä, niin kastikkeessa on kaikkia perusmakuja.

Kastikkeen sävyä voi myös muunnella esimerkiksi inkiväärillä, valkosipulilla, kiinalaisella viisimausteella ja yrteillä oman maun mukaan.

VINKKI! Korianterin voi korvata lehtipersiljalla tai millä tahansa mieleisellä yrtillä.

VINKKI! Ruskea riisi sopii vokin kaveriksi. Sekoita kypsä riisi vokkiin, niin se imee kastikkeesta itseensä makua.