Munakokkelivokki

20 minuuttia
480 kcal

Vokki ilman lihaa. Terveellistä, proteiinipitoista ja herkullista.

Vokki ilman lihaa

VOKKAAMINEN – onnistuu myös isolla paistinpannulla tai paistokasarissa

© wichmann+bendtsen

Munakokkelivokki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 munaa
  • 250 g parsakaalia
  • 4 kpl. kevätsipulia
  • 50 g täysjyvänuudeleita
  • 150 g pavunituja
  • 1 chilihiutaleita
  • 30 g maapähkinöitä
  • limettilohkoja

Vokkikastike

  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ dl limettimehua
  • ¼ dl vettä
  • tuoretta tai kuivattua chiliä

Valmistus

  • Riko munien rakenne haarukalla.
  • Paloittele parsakaali ja viipaloi kevätsipuli.
  • Kaada nuudeleiden päälle kiehuvaa vettä, anna seistä muutama minuutti ja valuta.
  • Paahda parsakaalia ja ⅔ kevätsipulista kuumalla vokkipannulla noin 3 minuuttia. Nosta kasvikset sivuun.
  • Kaada munamassa pannulle. Sekoittele pohjaa myöten ja kypsennä meheväksi kokkeliksi. Sekoita joukkoon kasvikset, nuudelit ja puolet kastikkeesta.
  • Koristele valmis vokki pavuniduilla, kevätsipulilla, chilihiutaleilla, pähkinöillä ja limettilohkoilla. Lisää kastiketta annoksiin maun mukaan.

Vokkikastike:

Ravista yhteen 5 ainetta: chiliä, limeä, sokeria, soijakastiketta ja vettä, niin kastikkeessa on kaikkia perusmakuja.

Kastikkeen sävyä voi myös muunnella esimerkiksi inkiväärillä, valkosipulilla, kiinalaisella viisimausteella ja yrteillä oman maun mukaan.

VINKKI! Vokkikasviksista tulee maukkaita kun paahdat ne kovalla lämmöllä. Sekoita aineksia koko ajan niin ne eivät pala.

VINKKI! Älä keitä kasviksia kastikkeessa. Paahda ne ensin kuumalla pannulla ja lisää vasta sitten kastike.