Terveellisiä reseptejä Päivällinen Munakokkel... Munakokkelivokki 20 minuuttia 480 kcal Vokki ilman lihaa. Terveellistä, proteiinipitoista ja herkullista. Teksti: Maria Christensen 10. joulukuuta 2022 VOKKAAMINEN – onnistuu myös isolla paistinpannulla tai paistokasarissa © wichmann+bendtsen Munakokkelivokki Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 4 munaa 250 g parsakaalia 4 kpl. kevätsipulia 50 g täysjyvänuudeleita 150 g pavunituja 1 chilihiutaleita 30 g maapähkinöitä limettilohkoja Vokkikastike ½ dl soijakastiketta 2 rkl sokeria ¼ dl limettimehua ¼ dl vettä tuoretta tai kuivattua chiliä Valmistus Riko munien rakenne haarukalla. Paloittele parsakaali ja viipaloi kevätsipuli. Kaada nuudeleiden päälle kiehuvaa vettä, anna seistä muutama minuutti ja valuta. Paahda parsakaalia ja ⅔ kevätsipulista kuumalla vokkipannulla noin 3 minuuttia. Nosta kasvikset sivuun. Kaada munamassa pannulle. Sekoittele pohjaa myöten ja kypsennä meheväksi kokkeliksi. Sekoita joukkoon kasvikset, nuudelit ja puolet kastikkeesta. Koristele valmis vokki pavuniduilla, kevätsipulilla, chilihiutaleilla, pähkinöillä ja limettilohkoilla. Lisää kastiketta annoksiin maun mukaan. Vokkikastike:Ravista yhteen 5 ainetta: chiliä, limeä, sokeria, soijakastiketta ja vettä, niin kastikkeessa on kaikkia perusmakuja. Kastikkeen sävyä voi myös muunnella esimerkiksi inkiväärillä, valkosipulilla, kiinalaisella viisimausteella ja yrteillä oman maun mukaan. VINKKI! Vokkikasviksista tulee maukkaita kun paahdat ne kovalla lämmöllä. Sekoita aineksia koko ajan niin ne eivät pala.VINKKI! Älä keitä kasviksia kastikkeessa. Paahda ne ensin kuumalla pannulla ja lisää vasta sitten kastike. KasvisruokaMuna