Lohi-paprikasuippokaalivokki

20 minuuttia
366 kcal

20 minuutissa syntyy vokki, jossa on väriä, hyviä rasvoja, proteiinia ja kasviksia.

Lohi-kasvis-suippokaalivokki

LOHIVOKKI – Vokkiin uppoavat jääkaapissa jo vähän nahistumaan päässeet kasvikset. Pyri kuitenkin pilkkomaan pannulle paljon eri värejä, niin saat monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita.

© wichmann+bendtsen

Lohi-paprikasuippokaalivokki

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ keltaista paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 250 g punaista suippokaalia
  • 2 kpl. kevätsipulia
  • 225 g lohta
  • tuoretta korianteria
  • 1 chilipalko
  • limettimehua

Vokkikastike

  • ½ dl soijakastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • ¼ dl limettimehua
  • ¼ dl vettä
  • tuoretta tai kuivattua chiliä

Valmistus

  • Suikaloi paprika, punasipuli ja suippokaali. Viipaloi kevätsipuli.
  • Paahda kasviksia vokkipannulla 3–4 minuuttia. Nosta syrjään.
  • Paista lohipaloja ensin noin 3 minuuttia toiselta ja sitten 1 minuutti toiselta puolelta.
  • Lisää kasvikset pannulle, sekoita joukkoon kastike ja purista päälle limettimehua.

Vokkikastike

Ravista yhteen 5 ainetta: chiliä, limeä, sokeria, soijakastiketta ja vettä, niin kastikkeessa on kaikkia perusmakuja.

Kastikkeen sävyä voi myös muunnella esimerkiksi inkiväärillä, valkosipulilla, kiinalaisella viisimausteella ja yrteillä oman maun mukaan.

VINKKI! Kypsä, rasvainen kala irtoaa hyvin pannusta. Odota, että lohi on ruskistunut ennen kuin käännät sen, niin palat pysyvät koossa. Tee vaihteeksi vokki kinkkukuutioista, edamamepavuista tai marinoidusta tofusta.