Munakasta lautasella

Tämä herkkumunakas sopii niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin päivälliseksikin.

© wichmann+bendtsen

Kesäkurpitsa-mansikkamunakas

Kevyt, terveellinen ja kerrassaan kielenvievä herkkumunakas valmistuu vain 20 minuutissa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti A. Larsen

Kesäkurpitsa-mansikkamunakas

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 15 minuuttia

Aika yhteensä: 20 minuuttia

AINEKSET

1 pieni kesäkurpitsa

1 rkl oliiviöljyä

merisuolaa

4 munaa

5 mansikkaa

2 tuoretta rakuunanoksaa

pippuria

Lisäksi

2 viipale täysjyväruisleipää

Kesäkurpitsa-mansikkamunakkaan valmistus

  • Viipaloi kesäkurpitsa, paista kevyesti pannulla oliiviöljyssä ja ripottele päälle vähän suolaa.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada munamassa pannulle. Laita kansi päälle ja paista keskilämmöllä, kunnes munakas hyytyy ja pohja on kauniin ruskea. Käännä kannen avulla ja paista toinen puoli.
  • Viipaloi mansikat.
  • Levitä mansikkaviipaleet munakkaan päälle. Koristele rakuunalla ja pyöräytä päälle pippuria. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

Ravintosisältö/annosilman leipää:

Energiaa: 253 kcal

Proteiinia: 15,7 g

Rasvaa: 19,7 g

Hiilihydraattia: 4,6 g

Kuitua: 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee