Kesäkurpitsa-mansikkamunakas
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 5 minuuttia
Valmistusaika: 15 minuuttia
Aika yhteensä: 20 minuuttia
AINEKSET
1 pieni kesäkurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
4 munaa
5 mansikkaa
2 tuoretta rakuunanoksaa
pippuria
Lisäksi
2 viipale täysjyväruisleipää
Kesäkurpitsa-mansikkamunakkaan valmistus
- Viipaloi kesäkurpitsa, paista kevyesti pannulla oliiviöljyssä ja ripottele päälle vähän suolaa.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada munamassa pannulle. Laita kansi päälle ja paista keskilämmöllä, kunnes munakas hyytyy ja pohja on kauniin ruskea. Käännä kannen avulla ja paista toinen puoli.
- Viipaloi mansikat.
- Levitä mansikkaviipaleet munakkaan päälle. Koristele rakuunalla ja pyöräytä päälle pippuria. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.
Ravintosisältö/annosilman leipää:
Energiaa: 253 kcal
Proteiinia: 15,7 g
Rasvaa: 19,7 g
Hiilihydraattia: 4,6 g
Kuitua: 1 g