Munakasta lautasella

Tämä herkkumunakas sopii niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin päivälliseksikin.

© wichmann+bendtsen

Kesäkurpitsa-mansikkamunakas

Kevyt, terveellinen ja kerrassaan kielenvievä herkkumunakas valmistuu vain 20 minuutissa.

perjantai 25. tammikuuta 2019 teksti Anne Larsen

Kesäkurpitsa-mansikkamunakas

2 annosta

1 pieni kesäkurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
merisuolaa
4 munaa
5 mansikkaa
2 tuoretta rakuunanoksaa
pippuria

Lisäksi

2 viipaletta täysjyväruisleipää

Kesäkurpitsa-mansikkamunakkaan valmistus

  • Viipaloi kesäkurpitsa, paista kevyesti pannulla oliiviöljyssä ja ripottele päälle vähän suolaa.
  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada munamassa pannulle. Laita kansi päälle ja paista keskilämmöllä, kunnes munakas hyytyy ja pohja on kauniin ruskea. Käännä kannen avulla ja paista toinen puoli.
  • Viipaloi mansikat.
  • Levitä mansikkaviipaleet munakkaan päälle. Koristele rakuunalla ja pyöräytä päälle pippuria. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää. 

FAKTAA MUNASTA: Miksi kananmunaa ei kannata karttaa

Ravintosisältö/annos ilman leipää:

Energiaa 253 kcal
Proteiinia 15,7 g
Rasvaa 19,7 g
Hiili­hydraattia 4,6 g
Kuitua 1 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Haluaisitko eroon kuukautisista?


KUNTO PLUS suosittelee