Kesäkurpitsa-mansikkamunakas

20 minuuttia
253 kcal

Kevyt, terveellinen ja kerrassaan kielenvievä herkkumunakas valmistuu vain 20 minuutissa.

Munakasta lautasella

Tämä herkkumunakas sopii niin aamiaiseksi, lounaaksi kuin päivälliseksikin.

© wichmann+bendtsen

Kesäkurpitsa-mansikkamunakas

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa
  • 4 munaa
  • 5 mansikkaa
  • 2 tuoretta rakuunanoksaa
  • pippuria

Lisäksi

  • 2 Viipale täysjyväruisleipää

Kesäkurpitsa-mansikkamunakkaan valmistus

  • Viipaloi kesäkurpitsa, paista kevyesti pannulla oliiviöljyssä ja ripottele päälle vähän suolaa.

  • Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja kaada munamassa pannulle. Laita kansi päälle ja paista keskilämmöllä, kunnes munakas hyytyy ja pohja on kauniin ruskea. Käännä kannen avulla ja paista toinen puoli.

  • Viipaloi mansikat.

  • Levitä mansikkaviipaleet munakkaan päälle. Koristele rakuunalla ja pyöräytä päälle pippuria. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.