Terveellisiä reseptejä Päivällinen Raikas ja ... Raikas ja värikäs sushikulho 15 minuuttia 559 kcal Syötkö riittävästi kalaa? Korjaa tilanne herkullisella sushisalaatilla! Teksti: Martin Kreutzer ja Signe Moesby Leth 23. maaliskuuta 2017 Sushisalaatti: lohta, edamamepapuja ja misokastiketta Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 annosta 75 g ruskeita herkkusieniä 1 rkl soijaa 225 g lohifileetä* 50 g pinaattia 1 dl suikaloitua punakaalia 100 g edamamepapuja 1 porkkana suikaloituna 1 avokado viipaloituna 1 kevätsipuli silputtuna 1 tl mustia seesaminsiemeniä 10 kuivattua karpaloa Misokastike 1 rkl valkoista misotahnaa ½ rkl seesamiöljyä ¼ limetin mehu ½ rkl soijakastiketta ¾ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä Sushisalaatin valmistus Käytä mahdollisimman tuoretta kalaa; se maistuu raikkaimmalta. Kalatiskiltä näet lohen pyyntipäivän. Paista herkkusieniä soijakastikkeessa pari minuuttia kuumalla pannulla. Valmista misokastike sekoittamalla ainekset keskenään. Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä. Kuutioi lohi. Jaa lohikuutiot ja muut ainekset kahdelle lautaselle, ja lisää puoli ruokalusikallista misokastiketta annosta kohden. Salaattivinkkejä! Täyttävän salaatin aineksia Proteiinia: broileri, tonnikala, lohi, kikherneet, kuivatut pavut ja linssit, muna ja parmesaanijuusto Lisää edamamereseptejä täältä Hyvää rasvaa: lohi, parmesaani, avokado, pähkinät ja öljypohjaiset kastikkeet Kuitua: kaalit, porkkana ja vihreät herneet Lohi