Raikas ja värikäs sushikulho

15 minuuttia
559 kcal

Syötkö riittävästi kalaa? Korjaa tilanne herkullisella sushisalaatilla!

lohta ja salaattia lautasella

Sushisalaatti: lohta, edamamepapuja ja misokastiketta

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 75 g ruskeita herkkusieniä
  • 1 rkl soijaa
  • 225 g lohifileetä*
  • 50 g pinaattia
  • 1 dl suikaloitua punakaalia
  • 100 g edamamepapuja
  • 1 porkkana suikaloituna
  • 1 avokado viipaloituna
  • 1 kevätsipuli silputtuna
  • 1 tl mustia seesaminsiemeniä
  • 10 kuivattua karpaloa

Misokastike

  • 1 rkl valkoista misotahnaa
  • ½ rkl seesamiöljyä
  • ¼ limetin mehu
  • ½ rkl soijakastiketta
  • ¾ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Sushisalaatin valmistus

  • Käytä mahdollisimman tuoretta kalaa; se maistuu raikkaimmalta. Kalatiskiltä näet lohen pyyntipäivän.
  • Paista herkkusieniä soijakastikkeessa pari minuuttia kuumalla pannulla.
  • Valmista misokastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  • Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä.
  • Kuutioi lohi. Jaa lohikuutiot ja muut ainekset kahdelle lautaselle, ja lisää puoli ruokalusikallista misokastiketta annosta kohden.

Salaattivinkkejä!

Täyttävän salaatin aineksia

  • Proteiinia: broileri, tonnikala, lohi, kikherneet, kuivatut pavut ja linssit, muna ja parmesaanijuusto

Lisää edamamereseptejä täältä

  • Hyvää rasvaa: lohi, parmesaani, avokado, pähkinät ja öljypohjaiset kastikkeet
  • Kuitua: kaalit, porkkana ja vihreät herneet