Terveellisiä reseptejä Päivällinen Paprika-pa... Paprika-papu-kesäkurpitsakeitto 30 minuuttia 455 kcal Papu ja paprika ne yhteen sopii! Kokeile herkullista kasviskeittoa, joka valmistuu puolessa tunnissa. Teksti: Anne Larsen 15. maaliskuuta 2017 Paprika-papu-kesäkurpitsakeitto Ainekset Valmistus Tosiasiat Lisää suosikkeihin Poista suosikeista Pidä näyttö päällä Ainekset 2 hengelle 2 punaista paprikaa 1 punasipuli 2 valkosipulinkynttä viipaleina 6 tl neitsytoliiviöljyä ½ tl chilihiutaleita 1 tlk tomaattimurskaa 6 dl kasvislientä ½ luomusitruunaa merisuolaa mustapippuria myllystä 200 g kesäkurpitsaa viipaleina 140 g pintopapuja tölkistä basilikaa 2 viipaletta täysjyväleipää Valmistus Puolita paprikat, paahda 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja pane muovipussiin jäähtymään. Kuori ja paloittele. Hienonna sipuli ja kuullota se ja valkosipuli kattilan pohjalla öljyssä pehmeäksi. Lisää chili, tomaattimurska, paprikakuutiot ja kasvisliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia, soseuta ja mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruuna-mehulla, suolalla ja pippurilla. Puolita ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuullota öljyssä kullankeltaiseksi. Valuta pavut ja lisää ne ja kurpitsaviipaleet keittoon. Hakkaa basilika hyvin hienoksi, sekoita joukkoon hieman öljyä ja viimeistele annokset basilikaöljyllä. Tarjoa lisäksi täysjyväleipää. LUE MYÖS: Helppo ja terveellinen tomaattikeitto KeittoKasvisruoka