Paprika-papu-kesäkurpitsakeitto

30 minuuttia
455 kcal

Papu ja paprika ne yhteen sopii! Kokeile herkullista kasviskeittoa, joka valmistuu puolessa tunnissa.

Vihanneskeittoa lautasella

Paprika-papu-kesäkurpitsakeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 hengelle

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 6 tl neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 6 dl kasvislientä
  • ½ luomusitruunaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g kesäkurpitsaa viipaleina
  • 140 g pintopapuja tölkistä
  • basilikaa
  • 2 viipaletta täysjyväleipää

Valmistus

  • Puolita paprikat, paahda 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja pane muovipussiin jäähtymään. ­

  • Kuori ja paloittele.

  • Hienonna sipuli ja kuullota se ja valkosipuli kattilan pohjalla öljyssä pehmeäksi.

  • Lisää chili, tomaattimurska, paprika­kuutiot ja kasvisliemi.

  • Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia, soseuta ja mausta raastetulla sitruunankuorella, sitruuna-mehulla, suolalla ja pippurilla.

  • Puolita ja viipaloi kesäkurpitsa.

  • Kuullota öljyssä kullankeltaiseksi.

  • Valuta pavut ja lisää ne ja kurpitsaviipaleet keittoon.

  • Hakkaa basilika hyvin hienoksi, sekoita joukkoon hieman öljyä ja viimeistele annokset basilikaöljyllä.

  • Tarjoa lisäksi täysjyväleipää.

LUE MYÖS: Helppo ja terveellinen tomaattikeitto