Mausteinen porkkana-bataattikeitto

1 tunti
311 kcal

Herkullinen keitto tuo väriä ja virtaa päivääsi!

Kulhossa porkkankeittoa, vierellä sitruunoita ja inkivääriä

Mausteinen porkkana-bataattikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ tl kookosöljyä
  • 200 g viipaloituja porkkanoita
  • 62 g bataattia kuutioina
  • ½ hienonnettu sipuli
  • 1 hienonnettua valkosipulin
  • kynttä
  • ½ rkl raastettua inkivääriä
  • ½ rkl raastettua kurkumanjuurta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • 3½ dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • ½ purkki kookosmaitoa
  • ½ limetin mehu
  • suolaa ja pippuria

Pinnalle

  • 1 rkl kookosmaitoa
  • hiukan luomusitruunan kuorta
  • 1 tl kurkumapaahdettuja kikherneitä

Mausteisen porkkanakeiton valmistus

  • Sulata kookosöljy suuressa kattilassa keskilämmöllä.
  • Kuullota porkkanoita, bataatteja ja sipuleita siinä noin 5 minuuttia.
  • Lisää valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja mausteet, ja kuullota vielä pari minuuttia.
  • Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä, ja anna keiton kiehua hiljalleen 25 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit ovat kypsiä.
  • Ota kattila pois levyltä ja soseuta keitto.
  • Nosta kattila takaisin liedelle, lisää kookosmaito ja limettimehu, ja kuumenna keitto jälleen kiehuvaksi.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla.
  • Kaada keitto kahteen kulhoon ja koristele kumpikin ruokalusikallisella kookosmaitoa, ripauksella sitruunankuorta ja ruokalusikallisella kurkumapaahdettuja kikherneitä.