Mausteinen porkkana-bataattikeitto

1 tuntia
311 kcal

Herkullinen keitto tuo väriä ja virtaa päivääsi!

Kulhossa porkkankeittoa, vierellä sitruunoita ja inkivääriä

Mausteinen porkkana-bataattikeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ tl kookosöljyä
  • 200 g viipaloituja porkkanoita
  • 62 g bataattia kuutioina
  • ½ hienonnettu sipuli
  • 1 hienonnettua valkosipulin
  • kynttä
  • ½ rkl raastettua inkivääriä
  • ½ rkl raastettua kurkumanjuurta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl cayennenpippuria
  • 3½ dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • ½ tölkki kookosmaitoa
  • ½ limetin mehu
  • suolaa ja pippuria

Pinnalle

  • 1 rkl kookosmaitoa
  • hiukan luomusitruunan kuorta
  • 1 tl kurkumapaahdettuja kikherneitä

Mausteisen porkkanakeiton valmistus

  • Viipaloi porkkanat, kuutioi bataatti ja hienonna sipuli.
  • Sulata kookosöljy kattilassa.
  • Kuullota porkkanoita, bataatteja ja sipuleita siinä noin 5 minuuttia.
  • Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri ja kurkuma. Lisää na ja mausteet kattilaan ja kuullota vielä pari minuuttia.
  • Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä, ja anna keiton kiehua hiljalleen 25 minuuttia, kunnes porkkanat ja bataatit ovat kypsiä.
  • Tee sillä aikaa kurkumapaadetut kikherneet: Huuhtele, valuta ja kuivaa talouspaperilla ½ tölkkiä kikherneitä. Lisää 0,5 rkl oliiviöljyä, 0,5 tl kurkumaa ja 0,25 tl cayennepippuria. Levitä leivinpaperille ja paahda 200 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kuumalla, kuivalla pannulla kunnes ne ovat rapeita.
  • Soseuta keitto, lisää kookosmaito ja limettimehu, ja kuumenna keitto jälleen kiehuvaksi.
  • Anna keiton kiehua hiljalleen 5 minuuttia.
  • Mausta keitto suolalla, pippurilla ja lisää tarpeen mukaan muita keiton mausteita.
  • Jaa keitto kahteen kulhoon ja koristele annokset ruokalusikallisella kookosmaitoa, ripauksella sitruunankuorta ja ruokalusikallisella kurkumapaahdettuja kikherneitä.