Viisi loistosyytä syödä inkivääriä päivittäin

Ihastu inkivääriin! Se on helppoa, sillä ihmekasvi voi auttaa monenlaiseen vaivaan.

Nainen kuorii inkivääriä

Inkivääriä ei kannata natustaa kuorineen, sillä kaikki tärkeät ravintoaineet ovat sisuksessa.

© iStock

Jos inkivääri on tullut tutuksi lähinnä vain sushin kylkiäisenä, kannattaa jatkaa lukemista. Pieni ja aromaattinen superfood on nimittäin varsinainen ihmeidentekijä, etenkin jos…

1. …kärsit vatsavaivoista

Inkivääri voi helpottaa raskasta ja tukalaa oloa vatsassa. Inkiväärin eteeriset öljyt saavat suoliston sileän lihaskudoksen rentoutumaan, jolloin ruokamassa pääsee etenemään. Inkivääriä voi lisätä myös itse ruokaan, sillä jo pienikin määrä edistää ruoansulatusta.

2. …kärsit kuukautiskivuista

Erään tutkimuksen mukaan inkivääri lievittää kuukautiskipuja yhtä tehokkaasti kuin ibuprofeiini. Toisessa tutkimuksessa havaittiin, että osallistujien kuukautiskivut vähenivät 22 prosenttia, kun he olivat syöneet kuukauden verran inkivääriä. Seuraavan kuukauden aikana kuukautiskivut lievenivät jopa 61 prosenttia.

3. …lihaksia tai niveliä särkee

Inkivääri auttaa myös rasitusvammoihin. Se rauhoittaa tulehdusreaktiota, joka muodostuu niveliin ja niveliä ympäröiville alueilla. Inkivääri voi lievittää myös sairaudesta johtuvia nivelkipuja sekä erilaisia lihassärkyjä.

Ratkaisu kymmeneen tavalliseen uniongelmaan

4. …haluat pudottaa painoa

Inkivääri kiihdyttää elimistön lämmöntuottoa ja tehostaa siten energiankulutusta. On osoitettu, että jos ruokailun yhteydessä nautitaan kaksi grammaa inkivääriä, lisääntynyt energiankulutus on havaittavissa vielä kuusi tuntia ruokailun jälkeen.

5. ...kärsit pahoinvoinnista esimerkiksi vesillä tai autossa

Matkapahoinvointia voi ehkäistä haukkaamalla palan inkivääriä ennen matkalle lähtöä. Inkivääri saattaa tepsiä myös sairaudesta tai leikkauksesta johtuvaan pahoinvointiin.

Lisää aiheesta

No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background