Täytetyt bataatit, tomaattisalsaa ja maissia

100 minuuttia
719 kcal

Lähde makumatkalle Meksikoon! Kokeile herkullisia täytettyjä bataatteja ja maukkaan mausteisia lisukkeita.

Täytettyjä bataatteja lautasella

Täytetyt bataatit, tomaattisalsaa ja maissia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 bataattia kuorineen
  • 1 broilerin rinta, 200 g
  • 1 luomulimetin kuori ja mehu
  • 10 vartta korianteria ja muutama lehti koristeeksi
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl merisuolaa
  • ½ sipuli, 50 g
  • ½ punainen chili
  • 2 maissintähkää
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 2 vihreää paprikaa
  • ½ punasipuli
  • 2 avokadoa
  • ½ tl merisuolaa

Täytettyjen bataattien ja lisukkeiden valmistus

  • Pistele reikiä bataatteihin ja paista 200 asteessa noin tunti.
  • Paista broileri pannulla ja suikaloi. Raasta limetinkuori ja hienonna korianteri. Pyöräytä suikaleet mehussa ja korianterissa.
  • Halkaise bataatit pitkittäin ja poista sisus. Hienonna sisus ja sekoita munan, suolan sekä hienonnettujen sipulin ja chilin kanssa. Täytä bataatit seoksella ja paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.
  • Kiehauta maissintähkät.
  • Kuutioi tomaatit, paprikat, punasipuli ja avokadot ja sekoita salsaksi. Lisää limetin mehu ja hieman korianteria.
  • Lisää bataattien päälle broilerisuikaleita ja tomaattisalsaa.
  • Tarjoa loput salsasta limettimehussa ja korianterissa pyöräytettyjen maissien kera. Koristele bataatit korianterilla.

Kokeile myös jauhelihalla täytetyt paprikat.

VINKKI! Jos haluat ruokaan tulisuutta, sekoita 1 tl jauhettua chiliä täytteeseen.