Täytettyjä bataatteja lautasella
© Skovdal Nordic

Täytetyt bataatit, tomaattisalsaa ja maissia

Lähde makumatkalle Meksikoon! Kokeile herkullisia täytettyjä bataatteja ja maukkaan mausteisia lisukkeita.

perjantai 1. maaliskuuta 2019 teksti Inge Skovdal

Täytetyt bataatit, tomaattisalsaa ja maissia

2 annosta

2 bataattia kuorineen
1 broilerin rinta, 200 g
1 luomulimetin kuori ja mehu
10 vartta korianteria ja muutama lehti koristeeksi
2 kananmunaa
1 tl merisuolaa
½ sipuli, 50 g
½ punainen chili
2 maissintähkää
400 g kirsikkatomaatteja
2 vihreää paprikaa
½ punasipuli
2 avokadoa
½ tl merisuolaa 

Täytettyjen bataattien ja lisukkeiden valmistus

  • Pistele reikiä bataatteihin ja paista 200 asteessa noin tunti.
  • Paista broileri pannulla ja suikaloi. Raasta limetinkuori ja hienonna korianteri. Pyöräytä suikaleet mehussa ja korianterissa.
  • Halkaise bataatit pitkittäin ja poista sisus. Hienonna sisus ja sekoita munan, suolan sekä hienonnettujen sipulin ja chilin kanssa. Täytä bataatit seoksella ja paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia.
  • Kiehauta maissintähkät.
  • Kuutioi tomaatit, paprikat, punasipuli ja avokadot ja sekoita salsaksi. Lisää limetin mehu ja hieman korianteria.
  • Lisää bataattien päälle broilerisuikaleita ja tomaattisalsaa.
  • Tarjoa loput salsasta limettimehussa ja korianterissa pyöräytettyjen maissien kera. Koristele bataatit korianterilla.

Vinkki! Jos haluat ruokaan tulisuutta, sekoita 1 tl jauhettua chiliä täytteeseen.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 719 kcal
Proteiinia 38,4 g
Rasvaa 28,9 g
Hiilihydraattia 87,2 g
Kuitua 20,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee