Jauhelihatäytteiset paprikat
Täytetyt paprikat vegeversiona

Täytetyt paprikat voi tehdä myös kasvisversiona. Vaihda silloin jauheliha kasviperäiseen proteiininlähteeseen tai kasviksiin.

© Skovdal Nordic

Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

Haluaisitko lisätä kasviksia ruokavalioosi? Täytetyillä paprikoilla se onnistuu helposti. Kokeile maukkaita jauhelihatäytteisiä paprikoita.

tiistai 26. helmikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 35 minuuttia

AINEKSET

1 valkosipulinkynsi

½ dl limettimehua

1 rkl valkoviinietikkaa

1 rkl sokeria

½ dl vettä

1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä + tilkka paistamiseen

400 g valkokaalia

2 punaista paprikaa

1 pieni sipuli

200 g naudan jauhelihaa

½ rkl paprikajauhetta

20 basilikanlehteä ja

muutama koristeluun

4 oksaa oreganoa

1 rkl tomaattipyrettä

1 tl merisuolaa

200 g porkkanaa

60 g cheddar-raastetta

Valmistus

  • Valmista marinadi sekoittamalla hienonnettu valkosipuli, limettimehu, etikka, sokeri, vesi ja 1 rkl öljyä.
  • Suikaloi kaali ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua.
  • Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä ja lisää jauheliha. Raasta porkkanat, revi joukkoon basilikan ja oreganon lehdet sekä lisää tomaattipyre, suola ja paprikajauhe.
  • Täytä paprikat seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa paprikat marinoidun kaalin kera. Koristele basilikan lehdillä.

Vinkki! Jos haluat ruokaan lisää tulisuutta, lisää täytteen joukkoon 1 tl chilijauhetta.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 543 kcal

Proteiinia: 36,5 g

Rasvaa: 27,5 g

Hiilihydraattia: 43,2 g

Kuitua: 9,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee