Jauhelihatäytteiset paprikat
Täytetyt paprikat vegeversiona

Täytetyt paprikat voi tehdä myös kasvisversiona. Vaihda silloin jauheliha kasviperäiseen proteiininlähteeseen tai kasviksiin.

© Skovdal Nordic

Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

Haluaisitko lisätä kasviksia ruokavalioosi? Täytetyillä paprikoilla se onnistuu helposti. Kokeile maukkaita jauhelihatäytteisiä paprikoita.

tiistai 26. helmikuuta 2019 teksti I. Skovdal

Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

2 annosta

1 valkosipulinkynsi
½ dl limettimehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ dl vettä
1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä + tilkka paistamiseen
400 g valkokaalia
2 punaista paprikaa
1 pieni sipuli
200 g naudan jauhelihaa
½ rkl paprikajauhetta
20 basilikanlehteä ja
muutama koristeluun
4 oksaa oreganoa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl merisuolaa
200 g porkkanaa
60 g cheddar-raastetta

Valmistus

  • Valmista marinadi sekoittamalla hienonnettu valkosipuli, limettimehu, etikka, sokeri, vesi ja 1 rkl öljyä.
  • Suikaloi kaali ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua.
  • Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä ja lisää jauheliha. Raasta porkkanat, revi joukkoon basilikan ja oreganon lehdet sekä lisää tomaattipyre, suola ja paprikajauhe.
  • Täytä paprikat seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa paprikat marinoidun kaalin kera. Koristele basilikan lehdillä.

Vinkki! Jos haluat ruokaan lisää tulisuutta, lisää täytteen joukkoon 1 tl chilijauhetta. 

Ravintosisältö/annos

Energiaa 543 kcal
Proteiinia 36,5 g
Rasvaa 27,5 g
Hiilihydraattia 43,2 g
Kuitua 9,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee