Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

30 minuuttia
543 kcal

Haluaisitko lisätä kasviksia ruokavalioosi? Täytetyillä paprikoilla se onnistuu helposti. Kokeile maukkaita jauhelihatäytteisiä paprikoita.

Jauhelihatäytteiset paprikat

JAUHELIHALLA TÄYTETYT PAPRIKAT – Täytetyt paprikat voi tehdä myös kasvisversiona. Vaihda silloin jauheliha kasviperäiseen proteiininlähteeseen tai kasviksiin.

© Skovdal Nordic

Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl limettimehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä + tilkka paistamiseen
  • 400 g valkokaalia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 pieni sipuli
  • 200 g naudan jauhelihaa
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 20 basilikanlehteä ja
  • muutama koristeluun
  • 4 oksaa oreganoa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl merisuolaa
  • 200 g porkkanaa
  • 60 g cheddar-raastetta

Valmistus

  • Valmista marinadi sekoittamalla hienonnettu valkosipuli, limettimehu, etikka, sokeri, vesi ja 1 rkl öljyä.
  • Suikaloi kaali ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua.
  • Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä ja lisää jauheliha. Raasta porkkanat, revi joukkoon basilikan ja oreganon lehdet sekä lisää tomaattipyre, suola ja paprikajauhe.
  • Täytä paprikat seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa paprikat marinoidun kaalin kera. Koristele basilikan lehdillä.

VINKKI! Jos haluat ruokaan lisää tulisuutta, lisää täytteen joukkoon 1 tl chilijauhetta.

LUE MYÖS: Parhaat paprikareseptimme