Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

30 minuuttia
543 kcal

Haluaisitko lisätä kasviksia ruokavalioosi? Täytetyillä paprikoilla se onnistuu helposti. Kokeile maukkaita jauhelihatäytteisiä paprikoita.

Jauhelihatäytteiset paprikat

TÄYTETYT PAPRIKAT VEGEVERSIONA Täytetyt paprikat voi tehdä myös kasvisversiona. Vaihda silloin jauheliha kasviperäiseen proteiininlähteeseen tai kasviksiin.

© Skovdal Nordic

Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl limettimehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä + tilkka paistamiseen
  • 400 g valkokaalia
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 pieni sipuli
  • 200 g naudan jauhelihaa
  • ½ rkl paprikajauhetta
  • 20 basilikanlehteä ja
  • muutama koristeluun
  • 4 oksaa oreganoa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl merisuolaa
  • 200 g porkkanaa
  • 60 g cheddar-raastetta

Valmistus

  • Valmista marinadi sekoittamalla hienonnettu valkosipuli, limettimehu, etikka, sokeri, vesi ja 1 rkl öljyä.
  • Suikaloi kaali ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua.
  • Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
  • Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä ja lisää jauheliha. Raasta porkkanat, revi joukkoon basilikan ja oreganon lehdet sekä lisää tomaattipyre, suola ja paprikajauhe.
  • Täytä paprikat seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Tarjoa paprikat marinoidun kaalin kera. Koristele basilikan lehdillä.

VINKKI! Jos haluat ruokaan lisää tulisuutta, lisää täytteen joukkoon 1 tl chilijauhetta.