Täytetyt paprikat ja marinoitua kaalia
2 annosta
TARVITTAVA AIKA
Valmisteluaika: 10 minuuttia
Valmistusaika: 25 minuuttia
Aika yhteensä: 35 minuuttia
AINEKSET
1 valkosipulinkynsi
½ dl limettimehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sokeria
½ dl vettä
1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä + tilkka paistamiseen
400 g valkokaalia
2 punaista paprikaa
1 pieni sipuli
200 g naudan jauhelihaa
½ rkl paprikajauhetta
20 basilikanlehteä ja
muutama koristeluun
4 oksaa oreganoa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl merisuolaa
200 g porkkanaa
60 g cheddar-raastetta
Valmistus
- Valmista marinadi sekoittamalla hienonnettu valkosipuli, limettimehu, etikka, sokeri, vesi ja 1 rkl öljyä.
- Suikaloi kaali ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua.
- Halkaise paprikat pitkittäin ja poista siemenet.
- Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä ja lisää jauheliha. Raasta porkkanat, revi joukkoon basilikan ja oreganon lehdet sekä lisää tomaattipyre, suola ja paprikajauhe.
- Täytä paprikat seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
- Tarjoa paprikat marinoidun kaalin kera. Koristele basilikan lehdillä.
Vinkki! Jos haluat ruokaan lisää tulisuutta, lisää täytteen joukkoon 1 tl chilijauhetta.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 543 kcal
Proteiinia: 36,5 g
Rasvaa: 27,5 g
Hiilihydraattia: 43,2 g
Kuitua: 9,9 g