Keittokuuri - bataattikeitto
© wichmann+bendtsen

Lempeän tulinen bataattikeitto

Herkullinen bataattikeitto lämmittää koko kehoa ja antaa energiaa. Sopii erityisen hyvin päivälliseksi piristämään harmaata päivää.

torstai 3. marraskuuta 2016 teksti Anne Larsen & Martin Kreutzer

Lempeän tulinen bataattikeitto

1 annos/4-5 dl

2 rkl keitettyjä vihreitä linssejä
125 g kukkakaalia
125 g bataattia
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl vettä
merisuolaa ja mustapippuria
1 tl raastettua inkivääriä
1 iso valkosipuli
chilihiutaleita
raastettua piparjuurta

kourallinen vesikrassia

Bataattikeiton valmistus

  • Puhdista ja paloittele kukkakaali ja bataatit. 
  • Keitä 10 minuuttia öljyssä ja vedessä, mausta suolalla. 
  • Lisää inkivääri ja soseuta. 
  • Mausta valkosipulilla, chilillä, suolalla, pippurilla ja piparjuurella. 
  • Lisää linssit ja lämmitä. 
  • Koristele vesikrassilla. 
  • Nauti kuumana tai kylmänä.
Ravintosisältö/annos
Energiaa: 279 kcal
Proteiinia: 8,2 g

Rasvaa: 13,3 g
Hiilihydraattia 36 g
Kuitua: 7,8 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee