Kermainen peruna-kukkakaali-purjokeitto

30 minuuttia
358 kcal

Klassikkokeitto saa tässä terveellisessä ja samettisen pehmeässä versiossa uuden maku-ulottuvuuden rapsakasta pekonista.

Peruna-purjokeittoa lautasella
© wichmann+bendtsen

Kermainen peruna-kukkakaali-purjokeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g perunaa
  • 1 pientä tai 1 iso purjo
  • ¼ kukkakaalia
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ l kasvislientä
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 dl ruokakermaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 60 g kalkkunapekonia
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • ½ omena
  • persiljaa

Valmistus

  • Kuori ja paloittele perunat, purjo ja kukkakaali. Freesaa öljyssä ja lisää sitten kasvisliemi.
  • Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Soseuta keitto.
  • Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta.
  • Suikaloi pekoni ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Lisää siemenet ja kuumenna kunnes ne poksahtelevat.
  • Viimeistele keittoannokset omenakuutioilla, pekonilla, kurpitsansiemenillä ja persiljalla.

VINKKI! Vaihda ruokakerma kaura- tai soijakermaan ja pekoni ruisleivästä paahdettuihin krutonkeihin, niin keitto sopii vegaanillekin.


Kuntoa ja kiinteyttä KUNTO PLUSsalta!

KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.

Sivustossa ja sovelluksessa mm:

  • Yli sata 5–40 min treenivideota
  • Kuunneltavat juoksuohjelmat myös vasta-alkajille
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla

KUNTO PLUSsan digitilaus – tutustu täältä!


Newsletter background