Kermainen peruna-kukkakaali-purjokeitto

30 minuuttia
358 kcal

Klassikkokeitto saa tässä terveellisessä ja samettisen pehmeässä versiossa uuden maku-ulottuvuuden rapsakasta pekonista.

Peruna-purjokeittoa lautasella
© wichmann+bendtsen

Kermainen peruna-kukkakaali-purjokeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g perunaa
  • 1 pientä tai 1 iso purjo
  • ¼ kukkakaalia
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ l kasvislientä
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 dl ruokakermaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 60 g kalkkunapekonia
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • ½ omena
  • persiljaa

Valmistus

  • Kuori ja paloittele perunat, purjo ja kukkakaali. Freesaa öljyssä ja lisää sitten kasvisliemi.
  • Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Soseuta keitto.
  • Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta.
  • Suikaloi pekoni ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Lisää siemenet ja kuumenna kunnes ne poksahtelevat.
  • Viimeistele keittoannokset omenakuutioilla, pekonilla, kurpitsansiemenillä ja persiljalla.

VINKKI! Vaihda ruokakerma kaura- tai soijakermaan ja pekoni ruisleivästä paahdettuihin krutonkeihin, niin keitto sopii vegaanillekin.


No nyt on yksinkertaista elää terveellisesti!

KUNTO PLUSsan keskeisin tavoite on tehdä terveellisistä elämäntavoista helppoja toteuttaa. Tätä tavoitetta silmälläpitäen olemme uudistaneet nettitarjontamme niin, että se sisältää välineet ja kannustusta hyvinvointia edistävään elämäntapaan nyt ja aina.
Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.
Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan

  • 10–30 min treenivideot
  • Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
  • Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
  • Suosikit kätevästi saataville omalle sivulle

Juuri nyt: Kokeile 30 vrk ilmaiseksi


Newsletter background