Kermainen peruna-kukkakaali-purjokeitto

30 minuuttia
358 kcal

Klassikkokeitto saa tässä terveellisessä ja samettisen pehmeässä versiossa uuden maku-ulottuvuuden rapsakasta pekonista.

Peruna-purjokeittoa lautasella

SAMETTISEN – pehmeää perunasosekeittoa

© wichmann+bendtsen

Kermainen peruna-kukkakaali-purjokeitto

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g perunaa
  • 1 pientä tai 1 iso purjo
  • ¼ kukkakaalia
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ l kasvislientä
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • 1 dl ruokakermaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Viimeistelyyn

  • 60 g kalkkunapekonia
  • 2 rkl kurpitsansiemeniä
  • ½ omena
  • persiljaa

Valmistus

  • Kuori ja paloittele perunat, purjo ja kukkakaali. Freesaa öljyssä ja lisää sitten kasvisliemi.
  • Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  • Soseuta keitto.
  • Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta.
  • Suikaloi pekoni ja paista kuivalla pannulla rapeaksi. Lisää siemenet ja kuumenna kunnes ne poksahtelevat.
  • Viimeistele keittoannokset omenakuutioilla, pekonilla, kurpitsansiemenillä ja persiljalla.

VINKKI! Vaihda ruokakerma kaura- tai soijakermaan ja pekoni ruisleivästä paahdettuihin krutonkeihin, niin keitto sopii vegaanillekin.